Kopenhaageni ülikooli majandusprofessor Miriam Gensowski analüüsis uuringut, milles jälgiti 1500 kõrge IQga inimest nende lapsepõlvest kuni kõrge eani. Erilist tähelepanu pööras ta lapseõplves avaldunud iseloomujoontele, sissetulekutele ja haridustasemele, et välja selgitada, millised aspektid ja millal mõjutavad nii meeste kui naiste edu tööelus.

Selgus, et head ja sõbralikud mehed teenivad märkimisväärselt vähem kui need, keda nii toredateks ei peeta. Efekti on märgata alates 30ndatest ja muutub eriti tugevaks 40-60 eluaasta vahel.

Gensowski sõnul teenib mees, kes on meeldivuse põhjal esimese 20% seas, oma eluajal umbes 270,000 dollarit vähem kui tema ülbemad ja jõhkramad kaaslased.

Kaks olulist iseloomujoont, mis toovad raha sisse, on ekstravertsus, kohusetundlikkus ja organiseeritus. Ekstraverdid teenivad oma elu jooksul 600,000 dollarit rohkem kui introverdid.

Erinevused on suurimad just kõrgelt haritud meeste seas. Kohusetundlikkus, ekstravertsus ja oma oskus oma tahtmist peale suruda mängivad suurimat rolli magistri- ja doktorikraadiga lõpetanute hulgas.

Gensowski uuringul tulemusi kinnitavad mitmed varasemad teadustööd.

Alati kõigega nõustuvad ja teistele meeldivad inimesed saavad harva juhiks, selgus ühest uuringust. Küll aga on õelatel ja jõuga oma tahtmist läbi suruvatel meestel head võimalused tippu jõudmiseks. Ka see, et toredad poisid teenivad vähem, on juba 2012.aastal välja selgitatud.

Psühholoog Art Markman arvas, et põhjus, miks head poisid kuigi kaugele ei jõua, on see, et hea juht peab andma tööötajatele adekvaatset tagasisidet. Heasüdamlikul mehel on karmi kriitikat raske edasi anda. Ülbikutel on ka seetõttu lihtsam, et nad ei muretse oma maine pärast ja on alati valmis kinga saama, kui nende mõtteid kuulda ei võeta või need ei ühti teiste arvamusega.