Fotograaf Anete Tominga sõnul saab beebist imelisi hetki jäädvustada olenemata tema vanusest, kahe kuusest lapsest saab samamoodi väga armsaid pilte kui viie päevasest. “Mina soovitaksin teha pildid pere jaoks esimesel võimalusel ja seda põhjusel, et beebid kasvavad ulmeliselt kiiresti ja tema väiksust on tulevikus võrratu pildilt imetleda,” lausus Toming, kes kinnitas, et beebifotograaf võib olla iga ema või isa, kes kasutab nutitelefoni, millel on hea kaamera.

Kuna beebid tunnetavad väga hästi vanemate emotsioone ning reageerivad enamasti vastavalt nendele, siis on pildistamise päeval ning sellele eelneval päeval oluline, et vanemad lihtsalt naudiks protsessi ja ei muretseks üleliia näiteks kodu korrashoiu ning pildistamise pärast.

“Kodusessiooni eeliseks on omas keskkonnas olemine nii beebil kui ka vanematel. Kodu on sinu kindlus — ükskõik, kas jäädvustad beebit ise või kutsud fotograafi appi, keskendu oma igapäevaelule,” sõnas fotograaf.

Mängi valgusega

Ise fotograafi rolli astudes pööra tähelepanu valgusele. Mitmetel nutitelefonidel on juba nii head kaamerad, et sageli ei saa arugi, kas pilt on tehtud peegelkaamera või nutitelefoniga. Toming soovitab valida beebi jäädvustamiseks võimalikult naturaalse valguse — on see siis avara akna vahetus läheduses või katuseakna all. “Vältima peaks otsest päikesevalgust ja tekkivaid varje,” sõnas fotograaf.

Vali sobiv taust

Valguse kõrval on oluline ka taust, millel pildistada — hea fototulemuse annab, kui beebi riietus või tekk on taustast erinev. “Puhtad, selged toonid ning mustrite vähemus laseb domineerida pisikesel beebil — kui kasutada riiete või tekkidena dominantseid mustreid või värve, siis jääb beebi tagaplaanile,” sõnas Toming, kelle sõnul peab beebifotograafias paika “vähem on rohkem”. “Nutitelefoniga pildistades tasub valida nt lähivõtterežiim, mis hägustab tausta, tagab värvitäpsuse ja teravuse — kõik selleks, et beebit rohkem esile tuua,” soovitas Toming.

Jäädvusta võimalikult palju

Kui beebi on juba pisut suurem, siis peab pildistamisel arvestama ka, et laps ei pruugi alati eeskujult paigalt seista, vaid soovib poosi vahetada või ringi roomata. Sellistel hetkedel tuleb kasuks nutitelefoni võime jäädvustada elavaid hetki.

Olles kahevahel, kas haarata ikkagi telefon, et mõnda armast hetke tabada, siis Toming soovitab seda alati teha. “Beebid kasvavad nii kiiresti ja iga mälestus on eriline,” sõnas fotograaf.

Kuna nutitelefonid teevad väga hea kvaliteediga pilte, siis on hea mõte lasta pildid ka välja printida. “Tänavapäeval on mitmeid häid võimalusi internetis albumeid kokku panna ja hea hinna eest lasta trükkida,” soovitas fotograaf. Kuna pildid on imelised mälestused ning iga kuuga beebi areneb ja õpib midagi uut, siis on pilte tore vaadata juba ainuüksi paari kuu möödumisel, rääkimata juba aastatest.