1. Rahaprobleemid

Kõige rohkem peretülisid ja lahutusi põhjustab raha, vahendab Independent. Ühe või mõlema partneri tööst ilma jäämine ja võlad on korralikud proovikivid teie suhtele. See, kuidas te sellest olukorrast välja tulete, on väga hea indikaator näitamaks, kas teie suhtest saab asja või mitte. Muidugi ei pea te oma suhet meelega taolisesse situatsiooni ajama, et näha, kuidas te toime tulete, piisab ka sellest, kui omavahel varakult rahateemad läbi räägite ja kokku lepite, kuidas käitute, kui üks jääb töötuks, kuidas suhtute pangalaenu võtmisesse ja krediitkaartidesse.

2. Kauaks jäänud külaline

Sõber, kes tuli mõneks päevaks või nädalaks teie diivanile elutsema, õde-vend, kes tuleb teie linna kooli ja vajab peavarju, ema, kes ei saa enam iseendaga hakkama ja kolib teie juurde — need on väga suured ja olulised muutused, mis panevad teie kannatlikkuse ja mõistmise korralikult proovile. Kellegi kolmanda pidev kohalolek muudab teie sisseharjunud argirutiini ja tekitab järjest kuhjuvat stressi, mille tõttu võivad tekkida suured tülid. Kui lähedane ei plaanigi lahkuda või jääb lubatust kauemaks, on neile emotsionaalselt väga raske öelda, et kuule, hakka nüüd minema, meil on sinust kõrini. See situatsioon tuleb lahendada delikaatselt ja rahumeelselt. Ja see, kas ja kuidas te taolise olukorraga toime tulete, nätiab teie suhte kohta mõndagi.

3. Lemmiklooma pidamine

Looma võtmine näitab valmisolekut eluaegseks vastutuseks. Loom nõuab aega, raha, kannatlikkust ja hoolt ning see koorem tuleb teie vahel ära jagada. Hea uudis on see, et paarid, kellel on lemmikloom, on omavahel lähedasemad ja nende suhe on tugevam kui neil, kel koduloomi pole.

4. Tülitsemine

Aga kui lemmiklooma tõttu või mõnel muul põhjusel peaks suur tüli majja tulema, ei ole see tingimata halb asi, sest see, kuidas suudate tülisid lahendada ja kompromissidele jõuda, on samuti väga oluline osa suhtest. Oluline on, et miski ei jääks pikalt hingele kripeldama, vaid et te saaks mõlemad oma südamevalu ja mured ära rääkida ning otsite neile koos lahendusi ka siis, kui jääte eriarvamustele. Ka vabandamine on suhte püsimise seisukohalt oluline oskus.

5. Igavusfaas

Pärast seda, kui liblikad on kõhust minema lennanud ja maad on võtnud rahulik argirutiin, võib tekkida igavus. Inimesed tulevad sellega väga erinevalt toime — mõned hakkavad uusi suhteid otsima, teised aga võtavad seda kui võimalust kallimat tõsisemalt tundma õppida ja näha tema kõiki külgi. Kuna argirutiin tuli selleks, et jääda, ja nii läheb absoluutselt iga suhtega armumisfaasi lõppedes, siis see tegelikult otsustabki, kas jääte kokku või mitte.

6. Partneri edu

Kui naine hakkab mehest rohkem raha teenima, tekivad suhetesse probleemid. Meestel on raske taluda mõtet naisest kui leiva lauale toojast ja perepeast, mistõttu võivad esile kerkida väga negatiivsed mõtted ja emotsioonid. Mees, kes elab su edule kaasa ja on sinu üle siiralt õnnelik, on tulnud su ellu selleks, et jääda, hoia temast siis kümne küünega kinni!

7. Kaugsuhe

Teineteisest sadade kilomeetrite kaugusel on väga keeruline head ja kindlat suhet säilitada. Kui suudate jääda teineteise kõrvale hoolimata suurest vahemaast ega lase sel raskel perioodil teie vahele kiilu lüüa, siis palju õnne — teid ootab ees ilus ja õnnelik ühine elu.

8. Terviseprobleem

Kuidas käitub partner siis, kui sinul või tal endal tekib tõsisemat sorti terviseprobleem? Kas saate sel raskel ajal teineteisele loota, teineteist toetada nii moraalselt kui majanduslikult? Kuidas stressiga toime tulete? Oskus ja tahe sellises kriisisituatsioonis teineteise kõrvale jääda on abielu juures kõige olulisemad!

9. Reisimine

See on tõde: kui tahad inimest päriselt tundma õppida, siis mine temaga koos reisile. See kogemus räägib sulle tema kohta kõik: kuidas ta raha kasutab, uutes olukordades toime tuleb, pagasi kadumisega lepib, hotelliteenindajatega suhtleb, ära eksimise korral käitub jne Olles veendunud, et sa saad tema peale neis olukordades loota ja läbida taolisi katsumusi naeru ja huumoriga, võid temaga julgelt koos altari ette astuda ja sõrmuse sõrme panna!