Kogu seda saagat poleks aga kunagi juhtunudki, kui Camilla isa poleks aastakümneid tagasi niivõrd salakaval olnud.

Peaaegu kümme aastat enne abielu Dianaga oli Charles juba Camillasse lootusetult armunud. 1972. aastal hakkasid nad koos palju aega veetma. Camilla poiss-sõber Andrew Parker Bowles oli sageli tööasjus teises riigis ja nii saigi alguse romantiline suhe prints Charlesiga. Sally Bedell Smithi kirjutatud prints Charlesi biograafia avaldab, et Charles tundis end Camilla seltsis hästi ja nad veetsid ühised õhtud Londoni ööklubides ja Camilla korteris õhtusööke valmistades. Sügisel veetis Camilla ka aega Charles’i onu valdustes, et kaks armunut saaksid pisut omaette olla ja nii nad muutusid aja jooksul aina lähedasemaks.

Paraku 24aastane Charles muretses, et ta on suhteks veel liiga noor ja kuna Camilla ei tundunud samuti "neitsilik", ei tahtnud mees ka ettepanekut teha. Tol ajal ei sobinud keegi, kel oli “ajalugu”, abielumaterjaliks kuningliku pere liikmetele.

1973. aasta jaanuaris, kui Charles sõitis Kariibidele, et täita oma mereväelase kohustusi, olid tal ikka veel naise vastu väga tugevad tunded. Samal ajal oli Camilla endine kallim Andrew tagasi Londonis. Just sel ajal otsustasid ka Andrew vend ja Camilla isa, et maksku, mis maksab, need kaks peavad abielluma. Nad avaldasid The Times’is 15. märtsil kihlumisteate ja nüüd, kui asi oli nii ametlikuks tehtud, ei jäänud Andrew’l midagi muud üle, kui oma seitse aastat kestnud vabaabielu ametlikuks muuta.

Camillia isa muutis selle iseka teoga ajaloo kulgu. Kui Charles mõni päev hiljem tagasi Londonise jõudis ja Camilla kihlusest kuulis, oli ta muidugi šokeeritud. “Ta ei mõistnud, kuidas nii õnnis, rahulik ja kahepoolselt õnnelik suhe sai pärast nii lootustandvat algust nii järsku lõppeda,” kirjutab Bedell Smith.

Kui Andrew'd poleks sunnitud abieluettepanekut tegema, oleks Charles esimesena Camillaga abiellunud ja seda õudset afääri poleks iial juhtunudki. Aga võtame asja positiivselt: sel juhul ei oleks meil ju ka prints Wiliamit ja prints Harryt ega ka imearmsaid prints George’i ega printsess Charlotte’i.

Allikas: Popsugar