Meeldejäävaid suvemälestusi on kaunil naisel palju, sest suvi ongi ju üks lõbus aeg ja just suvisel juulikuul on ka tema sünnipäev. “Mul on kujunenud traditsiooniks pidada sünnipäeva parimate sõpradega ja erinevates kohtades. Vägevad peod on peetud maha nii Saaremaal kui ka Hiiumaal,” avaldab ta. “Muidugi ei saa üle ega ümber ka jaanipäevast, see on 100% pereüritus ja möödub tavaliselt poja ning lähedaste ringis Saaremaal Nasva külas. Meeldejäävad jaanipeod on olnud ka sõprade suvekodus Muhus. Suviti püüan külastada nii palju kui võimalik: suveetendusi eri Eestimaa paigus ja muusikafestivale, viimatine lahe kogemus oli ILandSound festivalil Orissaares, tõeliselt omanäoline, stiilne ja profilt korraldatud üritus!”

Sünnipäev Hispaanias, Puerto Romano restoran Seagrill.

Sündinud looduse keskel

Just Saaremaal, Kihelkonnas elas Reet esimesed viis eluaastat, seejärel aga jõe kaldal asuvas Nasva külas. “Looduse keskel, põhimõtteliselt 24/7 õues mütates, vanema venna ja õe sabas joostes, “ukakat” mängides ja vahel ka marjaraksus käies,” meenutab Reet. “Naabriplika Enega — oma parima sõbrannaga teenisime suvel taskuraha oma algatusel nii kala püüdes kui Nasva külmhoones marju sorteerides. Sõbrannaga olime kui sukk ja saabas — rattaga ringi kihutades ja puude otsa või jõeroogudesse onne ehitades, läks suvi lennates.

Nasval on imeline koht, mõnusa jõesängiga ja suurepärase rannaribaga, kus vanasti olid veel süvendajaga tehtud tiigid supisooja veega, suplemine oli igapäevane tegevus — imestan, et mulle ujulesti ei kasvanud sõrmede vahele. Marjul käimine perega oli samasugune traditsioon nagu sügisesed seenelkäigud. Vanaema juures sai lambaid paitatud ja lehma silitatud, kui neid veel peeti…”

Päike ravib põhjamaist karedust

Reet tunnistab, et ta paneb igal suvel tähele ja naudib seda, et inimesed on rõõmsamad ja avatumad kui külmal ja pimedal ajal. “Päike mõjub hästi meie põhjamaisele karedusele, tänaval vastutulijad kingivad naeratuse ja kõigil silmad säravad. Garderoobis võtavad võimust helged ja erksad toonid,” loetleb ta. “Mulle meeldib, et poeg saab koolitöödest puhata ja hommikuti kauem magada, sellest sõltuvalt mina ka! Saan tihedamini oma kodupaika Saaremaad külastada, nautida rahu ja vaikust ning seda imetabast “fluidumi”, mis ainult saare õhus ringi hõljub. Minu “teraapiaks” on veel kodukohas ema koer Nemo. Ta ei ole tavaline koer olen kindel selles: parimat ratta-, paadisõidu ja jooksukaaslast maailmas teist ei ole!”

Maailma parim koer - Nemo, paadisõit Mullutu lahel

Meikar on 100% sooja ilma inimene. “Kannatan kuumust ja kui valida puhkusereiside vahel — kas suusa- või päikesereis — valin alati troopika! Minu soojalembuses on vist “süüdi” emapoolne suguvõsa. Hästi uuritud sugupuust võib leida ühe vapra hispaanlase, kes laevahukust pääsedes saarepiiga nais, nii et geenid on teinud oma töö,” räägib ta.

Suvine ilunipp

Muidugi ei saa Reeduga rääkides üle ka suvistest ilunippidest, sest just nende andmises on ta täielik professionaal. Esmalt soovitab jumestaja võtta oma suvisesse menüüsse kõik, mis kasvab ja kõlbab suvel süüa — marjad, salatid, köögiviljad kas oma peenrast või turult. Samuti soovitab ta teha metsmaasikatest näomaski ja supelda laukavees. “Üks soovitus, mida ma jälgin just 40. eluaastast alates: kasutan alati päikesekaitset ka näos, kui on plaan minna randa või merele. Minu lemmik on Guinot Sun Logic Anti-Ageing Sun Screen Face 30 SPF, sest selle kaitsefaktoriga saab kauni ühtlase päevituse ega pea kartma, et nägu jääb liiga valge ja samas ei teki hiljem ühtegi inetut pigmendilaiku,” soovitab ta. “Niisutan oma nägu palju, hommikuti ja õhtuti kasutan oma brändi Öli poolt välja töötatud näoõli Täiuslik Roos, mis uuendab nahka ning on vananemisvastane. Käekotis on veel kaasas kodumaise tootja Loond sarja näosprei 57N Face Mist, mis on ürgvesi meie puhtast loodusest.” Reet rõhutab, et suvel päikesega ei tohiks nahal kasutada parfümeeritud ja muid sünteetilisi aineid täis pumbatud tooteid. “Tagajärjeks on sageli püsivad nahakahjustused, sest koostises võivad olla fototundlikud ained, mis päikesekiirusega aktiveeruvad,” hoiatab naine.