1. Ära muretse liiga palju sellepärast, mida teised mõtlevad.

Et olla iseendaga rahulolus, pead sa lõpetama muretsemise selle pärast, mida teised sinust mõtelda võivad. Sest kui sa seda teed, ei ela sa enam iseendale, vaid teistele.

2. Saa aru, et alati ei pea viimane sõna sulle jääma ja tähtis ei ole, et iga hinnaga sinul õigus oleks.

Kõik on suhteline elus ja põhineb kogemustel või iga indiviidi eluprintsiipidest. Sellepärast ei ole võimalik, et ainult sinul on alati õigus kõikides asjades, sest me oleme kõik erinevad ja baseerume oma isiklikel õigusemõistel.

3. Sa ei pea olema täiuslik.

Sa ei pea välja nägema nagu ajakirja kaanetüdruk. Iga inimene on ilus sellisena nagu ta on aga tähtis on, et ta oleks tema ise. Õpi iseennast armastama sellisena nagu sa oled.

4. Lase minevikust lahti

Minevikku ei saa muuta. Pidevalt minevikule mõtlemine võtab sinult energiat ja paneb sind muretsema. Keskendu olevikule või ehita tulevikku üles.

5. Lase kuulujutud kõrvust mööda

Elu on niigi keeruline, miks seda siis veelgi keerulisemaks teha. Õpi tolerantsust, sest sulle ju ei meeldiks, kui keegi sinu vastu kuulujutte räägiks. Teistest halva rääkimine on nagu muda visamine vastu seina. See ei jää nagunii pidama aga jätab jälje.

6. Ära oota teiste heakskiitu

Loomulikult on hea teistelt nõu küsida või teiste arvamusega arvestada aga ära oota süstemaatiliselt teiste heakskiitu, et siis selle järgi tegutseda. Võta vastutus omaenda elu eest.

7. Eemalda halvad inimesed

Suhted inimestega, mis sulle halvasti mõjuvad, ei ole vajalikud ja kulutavad ainult sinu aega. Sa ei saa sellest mitte midagi, ainult muresid ja probleeme.

8. Ära pelga läbikukkumist

Läbikukkumine teeb haiget aga sellest on võimalik õppida ja teha järgmine kord paremini.

9. Reede õhtul ei ole kohustuslik väljas käimine

Reede õhtu ei võrdu automaatselt pidutsemisega. Sa võid ka jääda koju.

10. Hädaldamine unusta ära

Kas sulle tundub, et rohi on alati rohelisem mujal? Aga mis siis, kui teised ka sama arvavad? Alati on neid, kellel läheb paremini ja on ka neid, kelle elu on halvem, kui sinul. Ole üldse õnnelik sellisena agu sa oled.

11. Kättemaksuhimu on mõttetu

Ära raiska selle peale oma energiat. See ei anna midagi ja paneb sind samale tasemele, kui teised.

12. Tuleviku pärast pole vaja muretseda

Mitte keegi ei tea, mida tulevik toob. Sellepärast polegi vaja sellepärast muretseda.

13. Raha ei ole õnn

Raha eest ei saa õnne osta. Raha võib muuta elu kergemaks aga kindlasti mitte õnnelikumaks. Ole tänulik selle üle, mis sul juba on ja ära keskendu sellele, mida sul ei ole.

Allikas: Kodused Lood