"Mul ka kunagi vanemad vingusid, et istun liiga palju arvutis, aga miks istusin? Sest töötlesin fotosid jne," kirjutab Tanel. "Nüüd on see ka töö puhul kasulik. Seega, pole see arvutis "istumine" alati nii halb ka. On erandeid ka, näiteks, kui lapsed tegelvad netis millegi kasulikuga, millega võib tulevikus päris korraliku kopika teenida. Mis te arvate, et tulevikus enamik masinaid neid lihttöid inimese eest ära ei tee?

Tüüpiline Delfi kommentaator on jah mingi madalapalgaline lihttööline, aga fakt on see, et inimeste elu läheb järjest mugavamaks ja milleks peakski noor pingutama mingi mõttetu tööga, kui ta tulevikus nagunii seda tegema ei hakka.

Nii et, sõbrakesed, ärge muretsege nende "lumehelveste" pärast, küll nad teevad ühel päeval teist kordades paremat ja tasuvamat tööd, sest ükski noor ei taha kohvikus ettekandjaks või müüjaks saada, ambitsioonid on ikka kordades suuremad ja varsti on igal pool nagunii iseteeninduskassad jne.

Noored on üha enam targemad, sest näevad, et lihttööd ei ole tasuvad. Miks on näiteks kaubanduses tööjõupuudus? Sest noored on edasipürglikud. Noored teavad, et on tarvis raha ja selleks, et raha saada, on vaja ennast harida ja õppida.

Usun, et mõttetu on muretseda nende "lumehelbekeste" pärast, kes tegelikult on lihtsalt targad noored inimesed, kes mõistavad, et asjatu on kulutada enda energiat mingi töö peale, mis pole tasuv, vaid tuleb hoopis õppida ja ennast arendada, et tulevikus olla edukas ja raha teenida. Vanematel pole mingit põhjust selle "nutiajastu" pärast muretseda. See on paratamatus, et kõik inimesed on kasvanud suureks ja lõpuks hakkanud ise raha teenima, vanemate kukile pole keegi surmani jäänud."