Greibimahl
Greibimahl on üks halvemaid valikud, mida ravimitega koos tarvitada, sama kehtib ka apelsini- ja sidrunimahla kohta. Mõne ravimi toimet nad suurendavad, mõne nullivad üldse ära. Pea meeles ka seda, et tsitrusemahl püsib su organismis terve ööpäeva, seega ei piisa sellest, kui hommikul klaasitäie apelsinimahla jood ja lõunal tabletti võtma pead. Parem hoidu ravikuuri ajal neist mahladest üldse.

Granaatõunamahl ei sobi kokku vererõhuravimitega, sest mahlas leiduvad ensüümid vähendavad ravimite mõju.

Piim, soja ja piimakokteilid ja nendes sisalduv kaltsium võib ära nullida kilpnäärmeravimite mõju. Oota pärast ravimi võtmist vähemalt neli tundi enne, kui piimatooteid tarbid.

Kofeiin (kohv, roheline ja must tee, energiajoogid) koos efedriini ning amfetamiini sisaldavate ravimite ning astmarohtudega on tõsiseks ohuks südame tervisele.

Spordijookides sisalduv kaalium võib takistada südame- ja vererõhuravimitega. Samuti pead neid tarbides banaanidega tagasi hoidma, sest banaanides on ohtalt kaaliumit.

Vein ja energiajoogid ei sobi absoluutselt kokku antidepressantidega, sest see kombinatsioon võib tekitada peavalusid, vererõhuprobleeme, pulsi kiirenemist ja isegi südamerabandust.

Roheline tee, aga ka brokoli ja lehtkapsas sisaldavad ohtralt K-vitamiini, mis vähendavad verevedeldajate mõju.

Allikas: Prevention