1. Silmapõletikke on vähem

Silmapõletik ja odraivad on väga nakkavad, nii et peaksid eriti hoolega mõtlema enne, kui sõbranna või veel hullem — poe üldkasutatava testriga silmi värvid. Ka aegunud kosmeetikumid tekitavad ärritust ja põletikke. Kui meikimisest täielikult loobud, on ka silmad palju tervemad.

2. Näonaha seisund paraneb

Mida rohkem kosmeetikat sa endale näkku paned, seda rohkem ummistuvad poorid ja seda kiiremini pääsevad igasugu pisikud naha sisse punne ja põletikke tekitama. Kui sa igal õhtul eriti hoolikalt oma nägu ei puhasta ka, on bakterite levikuks loodud ideaalsed tingimused. Kõige paremini mõjub näole see, kui pesed ta lihtsalt puhtaks, kannad peale toonikut ja niisutavat kreemi ning väldid igasuguseid pakse ja katvaid jumestustooteid.

3. Poorid ahenevad

Jumestuskreemid ja peitepulgad on mõeldud pooride ja punnide peitmiseks ja seda nad ka teevad, aga peitetöö tulemuseks on tegelikult veelgi silmapaistvamad ja suuremad poorid, sest meigitooted ummistavad need lihtsalt ära. Meigivaba elu suur boonus on see, et poorid ahenevad, sest sa ei pane nendesse igapäevaselt erinevaid aineid sisse, mis neid suurendaks ja ummistaks.

4. Vananemine aeglustub

Dermatoloogid on ühel nõul — igapäevane meikimine kiirendab vananemisprotsess, sest meigi all ei saa nahk hingata, lisaks ummistused ja ärritused, mida kosmeetika (ja eriti vana kosmeetika) võib põhjustada. Mida rohkem sa oma kortse peita püüad, seda rohkem nad tegelikult ju esile tulevad, sest kõik peitevahendid kogunevad päeva lõpuks väikestesse kortsukestesse ja toovad nad veel paremini esile.

5. Nahk ei kuiva nii hullusti

Ükskõik kui kvaliteetne su kosmeetika ka poleks, suur kogus su nahal kuivatab seda igal juhul. Kui sa sed akorralikult maha ei pese, kuivatab see veel rohkem. Jumestuskreemides, peitekreemides, highlighterites ja päikesepuudrites leiduvad ained takistavad naha loomulikku uuenemisprotsessi ning pikemaajalise kasutamie tulemuseks võivad olla kuivad ja karedad laigud näol, ebaühtlane nahk, punnid… Juba nädal aega meigivabadust annab nahale võimaluse end uuendada ja värskendada ning niiskustasakaal uuesti paika saada.

6. Magad paremini ja kauem

Meigi peale kandmine ja selle maha võtmine võtavad kumbki aega 20-30 minutit. Kui sa need etapid vahele jätta saad, on sul võimalik seda aega ju magamiseks kasutada! Hea uni teeb nahaga imesid — su nahk on terve, särav ja puhas, sa ise tunned end välja magades oluliselt värskemana ja paremini.

7. Su nahahooldusrutiin paraneb

Selle asemel, et otsida kosmeetikavahendeid punnikeste peitmiseks ja nahatooni ühtlustamiseks, hakkad sa otsima võimalusi oma naha olukorra parandamiseks. Sa ostad endale korralikud nahahooldustooted, kasutad usinalt toonikut, seerumit ja kreeme, teed hoolega maske, vaatad üle oma toidulaua ja magad paremini. Peagi märkad, kuidas nahk muutub terveks ja säravaks ja sul ei olegi tegelikult enam kosmeetikatooteid vaja!

8. Õpid end armastama

Küll ja veel on neid ilublogijaid, kes esmalt peitsid oma tõelist olemust paksu meigikihi alla, kuid proovisid siis eksperimendi korras pisut aega ilma oma kaitsemaalinguta olla ja avastasid siis, kui ilusad nad naturaalsena on. Sama juhtub sinugagi, kui sul on julgust see esimene samm ära teha ja ühel päeval meigivabalt kodust väljuda. Peeglisse vaadates näed seda, kes sa tegelikult oled ja mõistad, et sa ei pea end kellekski teiseks meikima, et äge ja kaunis olla.

9. Allergilised reaktsioonid vähenevad

Kõikides meigitoodetes leidub sulfaate, parabeene ja metalle, mis pikaajalisel kasutamisel igasugu probleeme tekitavad. Esiteks infektsioonid, teiseks erinevad vastikud lööbed, kolmandaks allergilised reaktsioonid… Esimene asi, mida peaksid tegema, kui sul esineb allergia, on eemaldama oma arsenalist kõik kahjulikke aineid sisaldavad kosmeetikumid. Loe pikemalt siit:
Spetsialist tuletab meelde: neid aineid ei tohiks sinu kosmeetikatoodete sees olla!

10. Päike põletab armutumalt

Üks positiivne asi igapäevase meikimise juures on see, et jumestuskreemikiht kaitseb sind vähemalt osaliselt ka päikesepõletuse eest. Ja paljudel toodetel on päikesekaitsefaktor juba sees ka. Kui sa nüüd loobud meigist, pead investeerima kvaliteetsesse päevituskreemi ning kasutama seda igapäevaselt, ka talvel!

Allikas: Power of positivity