Hallitus tekib siis, kui kreemi hoitakse pidevalt soojas ja niiskes kohas, näitaks vannitoas. Kui kreemituubi või purgi sisse satub bakter, hakkab see seal hoogsalt paljunema ning kreem roiskub. Halvaks läinud kreem põhjustab hulganisti probleeme: ärritus, allergilised nähud, vistrikud, ummistunud poorid, samuti silmade paistetus ja ärritus… ehk kõik see, mida sa hoolsa puhastamise ja kreemitamisega tegelikult ära hoida üritad.

Lisaks kreemidele pead eriti hoolega puhastama ja puhtas keskkonnas säilitama kõiki vahendeid, mida sa kosmeetika peale kandmiseks kasutad — enne ja pärast kreemi kasutamist tuleb puhastada, steriliseerida pulgad, millega kreemi purgist võtad, meigipintslid ja — käsnad jne.

Et hallitust ja mustust vähendada ning oma tooteid õigesti säilitada, soovitavad spetsialistid neid alati hoida pimedas ja jahedas, mõningaid tooteid isegi külmkapis. Alati tuleb tuub korralikult sulgeda ning iial ei tohi kreemi sisse panna puhastamata näppe, vaid kreemi tuleb purgist alati võtta pulgakesega.

Selleks, et näha, kas kosmeetikatoode on veel kehtiv või juba hallitusega kokku puutunud, tee enne igat kasutuskorda test: uuri purk põhjalikult läbi ja nuusuta. Kui näed rohekaid või valgeid täpikesi, muutusi kreemi konsistentsis (vedel, tükid) ning tunned halba või teistsugust lõhna, viska kreem minema — see on saastunud.

Kaua tooted kehtivad?

Maskid:3 kuud

Aknevastased tooted: 4-6 kuud

Toonikud: 6-12 kuud

Puhastajad: 1 aasta

Niisutajad: 1 aasta

BHA või AHA hapetega koorijad: 1 aasta

Huulepalsam: 1 aasta

Päevituskreemid: 1-2 aastat

Näokoorija: 2 aastat