JÄÄR

Jäära elu on nii kiire, et ta ei märka, kuidas aeg möödub. Oma vanust ei pane ta üldse tähele. Ta hing jääb igavesti 20-aastaseks. Aga tuleb ka öelda, et vanusel ei ole tema juures suurt võimu, hoolimata aastatest on Jääral ikka palju nooruslikku energiat. Tema akna all kuduma ei hakka, vaid läheb teeb mootorrattaga tiiru linna peal.

SÕNN

70-aastasena on Sõnnike ümmargune nagu kukkel, sest ta on kogu elu armastanud hästi süüa. Vanusega juurdetulev ülekaal on tema juures paratamatu. Aeg aga teeb tema juures oma töö ja varem nii kangekaelne Sõnnike on nüüd juba palju paindlikuma iseloomu omandanud. Nii psühholoogilises kui füüsilises plaanis. Aga tervis on tal hea ja hoolimata paarist haigusest, mis teda aeg-ajalt kimbutama kipuvad, elab Sõnn kaua ja õnnelikult.

KAKSIKUD

Kaksikud annavad ka noortele silmad ette ja aastad tema kiiret elurütmi muuta ei suuda. Ei tema hakka varem töölt koju tulema. Teda sa ei näe kamina ees sukka kudumas. Tema leiab endale ka kõrges eas tegevust ja osaleb edukalt mitmes huviringis. Kaksik tahab pidu ja sõbrannasid
enese ümber!

VÄHK

Vähke on kahte sorti: on need, kes jäävadki lasteks ja teised, kes hoolitsevad teiste eest nagu Ema Teresa. Vähk austab oma kõrget vanust. Ta on klassikaline vanaema, kes armastab kogu südamest oma lapselapsi ja kelle juures on alati hea.

LÕVI

Mida vanemaks Lõvi saab, seda rohkem austust enda isiku vastu ta teistelt nõuab. Aga tuleb tele tõtt anda, vanadusega on ta natukene rahunenud ja ei plahvata nii tihti, kui varem. Aga ta nõuab ikka veel, et teised teda kummardaksid.

NEITSI

Neitsi muutub aastate möödudes negatiivsemaks ja pessimistlikumaks. Ta hakkab liiga palju teisi kritiseerima. Ta teeb kõik, et hoida end heas vormis ja katsub tervislikult toituda. 70-aastasena näeb Neitsi sellepärast väga hea oma vanuse kohta välja.

KAALUD

Ka 70-aastasena hoolitsevad Kaalud oma välimuse eest, tehes kõik, et tal oleks võimalikult vähe kortse ja liigseid kilosid. Nende pingutusi saadab edu. Ja ka 70-aastasena suudab ta teisi veenda, et on 20 aastat noorem!

SKORPION

Vanana muutub Skorpion aina auväärsemaks ja esinduslikumaks. Skorpion on filosoof, kes õpib aastate möödudes end rohkem armastama, sest on õppinud piisavalt tarkust ja tõde. Kahjukson ta aga liiga kinni oma kinnisideedes ja isiklikes veendumustes, mis paistab teistele jonnakuse ja kangekaelsusena.

AMBUR

Nii nagu Jäär, ei tunnista ka Ambur endale oma tõelist vanust. Ta lausa läheb niikaugele, et tahab, et teised talle kinnitaksid, et ta veel noor välja näeb. Aga tema muretsemisel pole põhjust, Ambur on ka vanas heas seksikas ja atraktiivne.

KALJUKITS

Kaljukitse aeg voolab vales vastupidi. Kaljukits sünnib vana inimesena, kes on liiga tõsine, vastutustundlik ja tark aga aastate jooksul muutub aina nooremaks. Tema iseloom muutub lapsikumaks ja ta lubab endale isegi rumalusi. 70-aastasena käitub Kaljukits nagu laps.

VEEVALAJA

Veevalaja on nagu Kaljukits, kes on lapsena liiga tõsine ja aastate möödudes lisandus temasse trots kogu maailma vastu. Teiste arvamus neid enam ei huvita ja 70-aastasena käitub Veevalaja täpselt nii, nagu süda kutsub.

KALAD

Kõik inimesed kardavad vananemist, kahetsusi, et niipalju on tegemata jäänud, niipalju oleks veel elada ja teha. Kalad aga leiavad selles elu perioodis rahu ja tasakaalu. Ta muretseb vähem selle üle, mis tegemata on jäänud ja on õnnelik.

Allikas: Kodused lood