Kuusekasvataja Wayne Duver rääkis ABC Newsile, kuidas aastast aastasse saab ta aina enam kõnesid inimestelt, kes puu juba novembri hakul tahaksid tuppa tuua. “Enamik toovad jõulukaunistused välja ja siis tahaksid juba ka kuuske,” rääkis kuusekasvataja, et see ajab teda marru, kuna ta ei taha nii vara puude kallale minna. “Inimesed ei saa aru, et maha raiutud puu püsib kuni neli nädalat ilusana, seega ei ole võimalik panna kuuske püsti suvalisel ajal.”

Austraallane Maddie Walker pani kuuse üles juba kaks nädalat tagasi, enda sõnul oli see mõistlik aeg – enne novembrikuu esimest päeva ta seda küll ei teeks. “Juba üles kasvades oli meie pere jaoks pühad väga oluline aeg,” rääkis naine, et põhjus peitb suuresti nostalgias. “Samas on aasta lõppu vaja midagi toredat, et see üle elada.”

La Trobe Ülikooli humanitaarteaduste emeriitprofessori David Tacey sõnul on see normaalne, et inimesed tahavad õnnelikud olla ja tähistada ning neilt ei tohiks seda rõõmu ära võtta. “Igaühel on olnud raske aasta, seega kui meil on võimalus kõigest sellest halvast põgeneda, haarame võimalusest kinni. Lihtsalt ehk varem kui tavaliselt. Küünikute meelest algab jõulutrall liiga vara ja üldsegi on see nii materiaalne püha. Tuletan meelde, et vaid täiskasvanud on küünikud ja laste jaoks on jõulud tõeline rõõmusündmus.”