Iga sarkastiline kommentaar, solvav märkus, tunnete märkamata jätmine, hoolimatus, seksist keeldumine, fookuse pööramine abielult sõpradele, tööle või hobidele võtab teie abielust järjekordse tüki välja, sest hävitab seda head, mis teid koos hoiab.

Paljud mehed ignoreerivad aastaid neid märke, mida kaasad neile saadavad, sest nende meelest ei ole ükski naise pahameele põhjus piisav alus lahutuse algatamiseks. Aga kui siis naine ühel päeval lihtsalt välja kolib, vajub mehe maailm kokku ja ta ei mõistagi tükk aega, kust see pauk nüüd järsku tuli.

Ka sellises staadiumis suhet on veel võimalik parandada, aga ainult siis, kui mees suudab aru saada ja omaks võtta, mis valesti on, millised on ohumärgid ja mida päriselt saab veel teha.

Esiteks: võta teadmiseks, et tavaliselt hakkavad inimesed lahutusele mõtlema kaks aastat enne seda, kui nad selle mõttega lõpuks lagedale tulevad.

Senikaua aga saadavad nad kallimale suure hulga signaale, näiteks:

Huvipuudus. Kui naine kaotab huvi konfliktide lahendamise vastu, on asi väga halvasti.

Emotsionaalse klapi puudus. Kui teil omavahel head klappi ei ole, ei saa mingist seksist juttugi olla. Nii et kui naine enam ei räägi sinuga oma tunnetest ega tunne huvi sinu omade vastu, on see märk, et lahutus on ukse ees.

Uued tuuled rahaga ümber käimises. Kas märkad kummaliste summade kadumist teie ühiselt arvelt? Avastad, et tal on salajane konto, millest sa siiani midagi ei teadnud? See võib tähendada seda, et ta valmistub lahkuminekuks ja paneb iseseisvaks eluks raha kõrvale.

Seksipuudus on sulaselge märge sellest, et su naine ei ole enam huvitatud sinuga olemisest.

Uus elu. Naine ei viitsi enam kodu koristada, ei poe sulle kaissu ega viitsi sinuga koos aega veeta. Pigem on talle tekkinud mingi oma elu, millesse ta sind ei lase, ning järjest rohkem väldib ta ka su pere ja sõpradega lävimist.

Kui need märgid on teile tuttavad, pead tegutsema väga kiiresti ja pühendunult, et veel päästa, mis päästa annab.

1. Võta ohumärke tõsiselt

Lahutusadvokaat Andrew Feldsteini sõnul käivad mehed justkui silmaklappidega ringi ning mõistavad olukorra tõsidust alles siis, kui lahutuspaberid nina all on. Siis läheb meestel süda pahaks ja silme eest mustaks, sest nad ei suuda mõista, kuidas nad ei märganud ja aru ei saanud ning kuidas nad ometi nii pimedad olid, et ei pannud tähele, kuidas naine vaikselt külje alt minema ujub.

2. Küsi ja lase tal ausalt rääkida, kuidas sa talle haiget teinud oled

See on valus punkt, mida sa tõenäoliselt üldse kuulda ja tunnistada ei taha, aga kui su soov ära leppida on tõsine, pead tajuma ja omaks võtma oma rolli eest. Mida sa tegid, et ta nii õnnetuks muutus? Kuula, ära vaidle vastu, ära sega vahele ja püüa teda mõista. See, millisena su naine sind näeb, on ülioluline ja sa pead seda teadma. Ära süüdista teda mõtlematuses või hüsteeritsemises, sest sellega annad talle veelkord mõista, et sind tegelikult ei huvita. Anna endast parim, et olukorda tema vaatepunktist näha.

3. Vabanda

Kui sa päriselt oled aru saanud, et sa oled talle haiget teinud, on aeg vabandada — siiralt ja südamest. Anna talle teada, et sul on tõesti kahju, et su sõnad ja teod on teda haavanud ning luba anda endast parim, et vead parandada ja neid mitte korrata.

4. Ära klammerdu

Kõik teevad vähemalt mõned sammud selleks, et oma abielu päästa, aga ainult vähestel see õnnestub. Anumine, palumine, klammerdumine, vaidlemine, nõudmine ja manipuleerimine kohe kindlasti sihile ei vii.

5. Küsi kolmandalt osapoolelt nõu

Kui naine on surmkindel, et tahab lahkuda, ei ole sul nagunii enam midagi kaotada, seega nüüd on aeg küsida kolmanda osapoole nõu. Selleks võib olla hea sõber, täiskasvanud laps, kallima vanem või õde-vend — palu tal sekkuda ning aidata kaasat nõusse rääkima abielunõustamisele mineku osas.

6. Paku välja abielunõustamist

Kui suudad talle augu pähe rääkida ja ta on nõus sinuga nõustamisele tulema, on see lausa suurepärane näide sellest, et kõik ei ole veel läbi ja ta tegelikult on nõus sulle andma veel ühe võimaluse. Pinguta edasi!

7. Paku mingi väike lisaboonus välja

Kui ta ikka tõsiselt tõrgub ja vastu jonnib, paku talle mingi lisaboonus. “Kui sa tuled minuga nõustamisele, siis ma …………. pärast meie lahutust/lahutuse ajal.“ Nõustajate sõnul aitab see trikk tõrksad kohale meelitada ning pärast on nad tänulikud ja ütlevad, et kuigi nad ei tahtnud üldse tulla, aga kaasa lubas seda ja teist, siis nad ikka tulid ja nüüd pärast sessiooni saavad nad aru, kuidas on võimalik seda suhet veel parandada.

Ole kannatlik

Kannatlikkus on siinkohal määrava tähtsusega. See aeg saab olema teie jaoks tohutult raske, nii et tuleb võtta päev korraga ja üks takistus korraga. Aeg on praegu sinu poolel: sa saad näidata, kuidas sa ennast parandad ja oma vigu heastad.

Oma emotsioonid pead kontrolli all hoidma. Viha ja pettumus on sellel perioodil tavalised ja kui need endast välja lased, võid kõik täielikult ära rikkuda. Iga sinu reaktsiooni peale reageerib ka su kaasa — positiivsetele asjadele reageerib ta positiivselt, negatiivsetele kindla peale negatiivselt.

Allikas: Your Tango