1. Koolutad ripsmeid pärast tuši peale kandmist. Tušš muudab ripsmed kõvaks ja kui siis koolutajaga mässama hakkad, murduvad karvakesed lihtsalt pooleks, kui kasvõi ühe vale liigutuse teed. Teine probleem on see, et sellise teguviisiga pikalt jätkates hakkavad su ripsmed lõpuks juba ise täiesti veidras ja ebaloomulikus suunas kasvama.

2. Kinnitad kunstripsmeid valesti. Kui oled sage kunstripsmete kandja, oled ilmselt juba praegu märganud, et su oma ripsmed on hõredaks muutunud või hakkavad välja langema. Liim, kunstripsmete raskus ja eelkõige nende vale ja liiga järsk eemaldamine mõjub su ripsmetele hävitavalt. Iialgi ei tohi kunstirpsmeid ühe ropsuga ära tõmmata. Kasta vatipulk õlisse ja hõõru ripsmepiirile, et liim lahti tuleks ja saaksid võltsripsmed vaeva ja valuta eemaldada.

3. Sul on vale meigieemaldaja. Õli baasil silmameegiemaldaja on su ripsmete vastu kõige hellem, eriti kui armastad veekindlat tušši.

4. Kannad iga päev veekindlat ripsmetušši. Seda on eriti raske maha saada ja hoolimata sellest, kui võimas meigieemaldaja sul on, pead sa igal õhtul korralikult nühkima ja vaeva nägema, et kõik jäägid silmadelt maha saada. Suure jõu kasutamise tulemusena tekivad silmade ümber kiiresti kortsud ja nahk vajub rippu, ka su ripsmed ei pea nii karmile kohtlemisele kaua vastu ning hakkavad välja kukkuma.

5. Sa ei pese kogu mustust maha. Samamoodi nagu poorid näonahal, ummistuvad su ripsmekarvade näärmed ja muutuvad põletikuliseks, kui sa igal õhtul eriti korralikult kogu meiki maha ei võta. Püüa päeva jooksul oma silmi ja ripsmeid mitte näppida - su käed on mustad ja sealt võib ka üht-teist ebameeldivat silma sattuda ja infektsiooni tekitada.

Allikas: Marie Claire