Nagu teistegi mugavate asjade puhul, kipume me tumedama poole ees silma kinni pigistama. Geelküüned on nagu valmistoit: mugav, kiire ja kena välimusega, aga mitte just kõige tervislikum valik, kirjutab Sarah Vine Daily Mailis.

Ja mitte ainult seetõttu, et need kuivavad UV-lambi all, mis kiirendab naha vananemist ja tekitab vähki, vaid ka seetõttu, et need sisaldavad tervet nimekirja kahjulikke aineid.
Ekspertide hinnangul põhjustavad UV-lambid samasugust kahju nagu solaariumid ning juba on ilmnenud ja tõestatud ka esimesed nahavähijuhud naistel, kes aktiivselt ja usinalt geelküüntega tegelenud.

Lisaks sellele kujutab endast ohtu geeli pikaks ajaks peale jätmine. Kõige hullem on aga eemaldusprotsess, mille käigus viilitakse küünt õhemaks ja kui seda valesti või lohakalt teha, võib küüs selle käigus tõsiselt kahjustada saada.

Kõige rohkem häirib Gonzalest aga see, et läbi küüneplaadi ja küünenaha imbuvad kõik küünelakis sisalduvad toksilised ained kehasse.

“Küünelakk on nagu šokolaadikreem,” kinnitab Gonzales. “Aeg-ajalt võid seda endale lubada, aga kui seda iga päev süüa, ei ole see su tervisele just väga kasulik.”

Küünelakki tohiks tema sõnul peale kanda vaid väga tähtsateks puhkudeks ja pärast peo lõppu kohe maha võtta. “Küünelakk peaks olema nagu peokleit või kingad — peo lõpuks võtad need ära. Ülejäänud aja peaks küüs saama olla oma naturaalses ilus, terve ja särav. Lakki ei olegi vaja.”

Mida sina sellisest mõtteavaldusest arvad?