Üheksa kuud enne

Esimesele ilukonsultatsioonile võiks pruut pöörduda umbes kuus kuud enne pulmi, soovitab Medemis Clinicu esteetilise meditsiini õde Mari-Liis Sootalu. Siis saaks teostada näonaha analüüsi ning koostada iluplaani. Fotoepilatsiooniga püsivate tulemuste saavutamiseks tuleks seda teha kuurina – keskmiselt viis kuni kuus korda ja kuuenädalaste vahedega. Ehk lõpliku tulemuse saavutamiseks võiks kuuriga alustada isegi üheksa kuud enne pulmapäeva.

Kuus kuud enne

Kui pruudil suuri ilumuresid ei ole ning soov on lihtsalt näonahka värskendada, on väga head ja efektiivsed protseduurid sügav mesoteraapia ning keemiline koorimine. Mõlemad protseduurid vajavad taastumisaega ja sellega tuleb kindlasti arvestada.

Kolm-neli kuud enne

Kui muret teevad pigmendilaigud või punetav näonahk, soovitab Sootalu kindlasti teha IPL-ravi. Ka IPL-ravi tehakse kuurina ning sellepärast soovitab ta aega varuda kolm kuni neli kuud. Desiree Beauty ilusalongi kosmeetik Gigil Tamme rõhutab, et ilusa värske jumestuse õnnestumise aluseks on hooldatud nahk. Sellepärast soovitab ta kosmeetiku juurde minna kohe, kui pulmapäev teada, siis saab valida just endale sobiva hoolduse. Kindlasti peaks see olema vähemalt kolm kuud enne pulmi.

Jumestus: Kristel Sarv (Desiree Beauty Salong). Soeng: Külli Jakobson (Külli Jakobson Salong)

Üks kuu enne

Solaariumi ja spreipäevituse kohta arvab Tamme, et kerge jume on kena, aga kindlasti ei soovita ta väga tugevat päevitust. Pruudile see ei sobi, jätab vanema naha mulje ja jumestus ei ole nooruslikult värske. Kui on siiski jumekama naha soov, soovitab Tamme spreipäevitust proovida varem, üks kuu enne pulmi, ja vaadata, kas see nahatoon sobib. Kui sobib, tuleks värske spreipäevitus teha mitte hiljem kui üks nädal enne pulmapäeva. Valge nahk on ilus, aga kui soovitakse tugevamat jumet, ärge jätke selle tegemist viimasele hetkele.

Paar nädalat enne

„Pruudi proovisoengu võiks teha paar nädalat enne pulmi koos juuste värvimise ja lõikusega,” soovitab juuksur-stilist Janar Pungar juuksurisalongist PR. See on piisav aeg, sest kui esimene soeng ei ole ikkagi 100% sobilik, jõuab siis veel mõned proovisoengud teha, et jõuda pruudi soovidele vastava tulemuseni. Kui peakski näiteks juuksevärviga nässu minema, on kaks nädalat aega, et kõik korda saada. Paljud pruudid tulevad salongi internetist leitud pildiga, et „Tahan sellist!”. See teeb juuksuri töö väga palju lihtsamaks.

Jumestus: Kristel Sarv (Desiree Beauty Salong). Soeng: Viktoria Sergina (Desiree Beauty Salong)

Soeng sõltub pulma ja kleidi stiilist. Nii nagu erinevad olemuselt hotelli-, mõisa- ja küünipulmad, erinevad vastavalt ka pruutide soengud. Moes on pigem kerged, lihtsad, voogavad, isegi lahtised soengud. Kui on kindel soov saada pruudisoeng konkreetselt juuksurilt, tuleks tema juurde aeg broneerida varakult. Üks pruut broneeris Pungari juurde aja järgmise aasta juuniks juba 11 kuud varem. Enamjaolt pannakse aga aeg kinni kolm-neli kuud enne pulmapäeva – sellest piisab.

Nädal enne

Maniküüri ja pediküüri ning depilatsiooni soovitab Gigil teha mõned päevad enne pulmi. Pruutidele soovitab ta naturaalsust ehk kas prantsuse maniküüri või mahedat-tagasihoidlikku heledat lakki ja mitte liiga pikki küüsi. Less is more on hea väljend, mille järgi leitakse koostöös pruudiga parim. „Et pruut ennast pulmapäeval hästi tunneks, on proovimeik väga oluline – nii saab kõik varem kokku leppida, see säästab kiirel pulmapäeval aega,” tõdeb kosmeetik Gigil. Pruut võiks proovimeiki tulles kaasa võtta pildid oma pruutkleidist, ehetest, kingadest, pruudikimbust, igapäevasest meigist jms, et jumestaja saaks arvestada pulma värvide ja aksessuaaridega, nii tekib terviklik pilt. Kulmud võib korrastada samuti proovijumestuse päeval ning paar päeva enne pulmapäeva ainult värskendada. Kui kulmud on liialt kitkutud ja neid on vaja tagasi kasvatada, peaks kulmutehniku juurde minema esimesel võimalusel.

Vahetult enne pulmapäeva

Vahetult enne pulmi võib teha klassikalisi näohooldusi, et näonahka niisutada ja turgutada. Oluline on ka kodune hooldus. Kui kasutada õigeid hooldustooteid varakult ja järjepidevalt, annab see väga hea tulemuse.

Pulmapäeval

Pulmapäeval peab pruut end mugavalt ja ilusana tundma, seepärast pole ükski stiilimuutus vahetult enne pulmi mõistlik. Soeng tuleks teha kindlasti enne jumestust, muidu võib juukseid pestes jumestus kannatada saada. Kui kõik on varem arukalt planeeritud, sobivad tooted valitud ja järele proovitud, jääb pruudil üle pulmapäeval ainult särada ja elutähtsat päeva nautida.