Avastusega tulid lagedale Texase ülikooli teadlased ning uurimus kinnitas muuhulgas sedagi, et kaunitarid rõhutavad oma välimust — omakasu eesmärgil.

Teadlaste sõnul seletavad elukaaslast petvad naised oma käitumist möllavate hormoonidega.

Ülikooli doktori Kristina Durante sõnul on kaunitel naistel võimalike partnerite osas rohkem valikuvõimalusi, kuid neil naistel on võimalikele partneritele kõrgemad nõudmised. Ehk siis: iludustel on vähem põhjusi end siduda juba leitud partneriga juhul, kui „turul on ka paremaid pakkumisi“.

Durante mõõtis 52 naise östradioolitaset (naise organismi tähtsaim östrogeen — toim). Katsealustelt küsiti ka, kui atraktiivsena nad end tunnevad. Naiste väljanägemist hindasid samas ka n-ö kõrvaltvaatajad. Kõige kaunimateks valitud naistel oli ka kõige kõrgem östradioolitase.

Kooselus elavatel naistel paluti hinnata ka nende rahulolu oma praeguses suhtes ning sedagi, kui tõenäoline on nende kõrvalhüpe või soov praegune partner välja vahetada. Uuring näitas, et kauneimad naised olid oma praeguse kooseluga kõige vähem rahul. Samas eelistasid need naised pikemat kooselu üheöösuhtele.

Uurimistulemused on avaldatud väljaandes Biology Letters.