Mida vajad täidiseks?

  • 250 g rabarberit
  • 40 g suhkrut
  • 70 g vett
  • 1 vanillikaun
  • 125 g toasooja võid
  • 125 g tuhksuhkrut

Koori ja tükelda rabarber ning pane koos suhkru ja veega väiksemasse potti. Keeda keskmisel kuumusel, kuni rabarber on täiesti pehme ja liigne vedelik on aurustunud (15–20 minutit). Keetmise tulemusena peab potis olema paks ja tihke rabarberi keedis. Tõsta pott tulelt, lõika vanillikaun pooleks ja kaabi seemned noaga rabarberikeedise hulka. Lase segul täielikult maha jahtuda.

Vahusta toasoe või ja tuhksuhkur mikseriga kohevaks võikreemiks. Kreemi tuleb põhjalikult vahustada (kuni 15 minutit), et tuhksuhkur täielikult kreemiga seguneks. Kreem on valmis, kui see muutub heledamaks ja selle maht on suure nenud.

Nüüd alanda mikseri kiirust ja vala võikreemi hulka jahtunud rabarberikeedis. NB! Nii võikreem kui ka keedis peavad olema toatemperatuuril, muidu ei jää kreem ühtlane. Kreem on valmis, kui koostisosad on ühtlaselt segunenud.

Retsepti makroonide valmistamiseks leiad Edith Kuusiku uuest raamatust "Hull makroonide järele", mis on nagu killuke Pariisi Sinu kodus! Peategelasteks makroonid – maailmakuulsad luksuslikud ja prantsuslikult bravuursed maiused. Makroonide valmistamine võib algajale tõeline väljakutse olla, aga Edithi raamatu abil saab sellest hoopis meeldiv ja lihtne ettevõtmine.