Me kõik arvame altari all “jah” öeldes, et see saab olema ainus kord meie elus, aga paraku mõned abielud lihtsalt purunevad ja mõni inimene jõuab alatari ette kaks, kolm või isegi neli korda.

Aga kuidas olla kindel, et sel korral jääb see abielu püsima? Suhtenõustaja Tracey Cox toob välja mõned märgid, mis kinnitavad sulle, et sel korral võid küll südamerahuga “jah” öelda:

1. Sa ei süüdista lahutuses seda, et valisid lihtsalt enda kõrvale vale inimese

Kui ükski su suhe ei jää püsima, ei ole mõtet seda halva õnne süüks ajada. Isegi, kui sa valisid enda kõrvale vale inimese, saad sa siin süüdistada vaid iseennast. Miks sa seda üldse tegid? On sul mõni lapsepõlvest lahendamata jäänud mure või minevikuga seotud trauma, mistõttu endale mittesobiva inimesega abiellusid? Ehk tasuks sel juhul mõne hea terapeudi poole pöörduda.

2. Sa ei süüdista kõiges oma eksi

Abielu toimimiseks on vaja vähemalt kahte inimest ja sama kehtib ka purunemise kohta. Kui sa süüdistad kõiges oma eksabikaasate ega võta ise vastutust, on väga tõenäoline, et ka su järgmine abielu ei jää püsima.

3. Sa tead, mis valesti läks

On väga oluline, et sa teaksid, miks su eelnev abielu või abielud ei toiminud, kui soovid, et järgmine kestaks igavesti. Ja mõtle just sellele, mis oli sinu roll selles.

4. Sa oled endaga tööd teinud

Kuidas sa ise käitusid? Kas sulle meeldis see inimene, kes sa olid? Loodetavasti oled mineviku vigadest üht-teist õppinud. Äkki on sul vaja arendada oma suhtlemisoskust? On sul probleem armukadeduse või vihahoogudega? On sul mõni sõltuvus või rahaprobleemid? Või hoopis töö, mis röövib kogu su vaba aja?

Soovitame küsida ka mõnelt lähemalt sõbralt, miks su abielu nende arust purunes. Palu neilt ausat vastust ja ära vihasta, kui nad sulle tõtt räägivad.

5. Sa ei kiirusta

Kui kiirustad ühest suhtest teise, pole sul isegi aega, et tehtud vigu analüüsida. Võta aega, et uut inimest tundma õppida, sest äkki vajad teda ainult selleks, et oma eksist üle saada? Tegele esmalt iseendaga ja siis armu taas.

6. Suudad olla ka armununa vallaline

Mõned inimesed abielluvad, et oma isiklikke probleeme lahendada. Edu neile sellega! Tegelikult on nad lihtsalt laisad ja lapsikud, sest eeldavad, et teine inimene suudab nende elu paremaks muuta, kui see juba on. Pole kellegi teise töö sind õnnelikuks teha, seda pead sa ikka ise tegema.

7. Olete rääkinud läbi, mida sellelt abielult ootate

Meil kõigil on mingisugune ettekujutus, milline üks “normaalne” abielu olema peaks. Aga olgem ausad, normaalset abielu ei ole olemas. Ära eelda, et sinu arvamus normaalsusest on sama, mis teistel. Ära eelda midagi.

Rääkige lastest, vanematest, rahaasjadest, kodutöödest ja sellest, kui sageli te soovite oma pereliikmeid ja sõpru külastada, palju vajate aega teineteisega olemiseks ja kus te elama hakkate. Olge ausad, pole mõtet valetada asjade kohta, milleta te kumbki elada ei suuda.

Allikas: Daily Mail