Kaitse oma nahka

Kanna näole rikkalik kiht päikesekaitsekreemi — see on tähtis tegelane sinu rannakotis terve suve vältel. Anna nahale aega, las kreem imendub sisse ning alles 20 minuti pärast jätka ülejäänud meigiga.

Unusta täismeik

Vedelad tooted, nagu jumestuskreem ja peitekreem, hakkavad soojas kliimas kohe sulama, seega ürita neid vältida. Kui ihkad siiski jumestuspõhja, sega omavahel päikesekaitse ja jumestuskreem — nii saad kerge katvuse ning su nahk on kahjulike kiirte eest kaitstud. Suurepärane abimees on ka mitme toimeainega CC- või BB-kreem. See on kerge katvusega päikesekaitsefaktoriga kreem, mis niisutab tõhusalt.

Päikesepuuder teeb su jumalikuks

Meik peaks muutma naise kenamaks, mitte vastupidi. Leia endale päikesepuuder, mille toon on vastavuses sinu päevitusega, ning pane tähele, et see oleks matt — vastasel juhul näed juba keskpäeval välja nagu diskokuul. Puuderda kergelt üle silmalaud, põsesarnad, laup ja lõug — need on kohad, mille rõhutamisel raamid ühtlasi ka nägu. Täisefekti saavutamiseks lisa põskedel pisut roosakat põsepuna ja oled jumalik.

Kõtt, läige!

Läikiv T-tsoon (otsaesine, nina ja lõug) on ilmne märk kuumusest — ja seda mitte heas mõttes. Muretse hädaolukordade tarvis matistavat näopaberit või niiskeid meigieemaldusrätikuid, et nendega nahka tupsutada.

Võti peitub veekindlates toodetes

Veekindel jumestus võib näida võlts ja raske, veekindel ripsmetušš on aga erand. Proovi pikendavat tušši, sest tihendavad tušid võivad ripsmed hoopis tükki ajada. Huuleläike asemel vali huulepulk, läige võib palavaga kiiresti ära kuluda. Kuldpruuni jumega sobivad kenasti kokku fuksiaroosad ja kirsipunased huuled. (Ranna)meigi puhul jäta meelde kuldreegel: vähem on rohkem, niisiis tupsuta õrnalt värvi huultele ning oledki valmis südameid vallutama.

Ära näpi nahka

Sättimise ja kohendamise võiksid nüüd ära jääda, sest plaaž ei ole selleks enam õige koht. Higiste ja mustade kätega teed enda nahale vaid karuteene. Liigne higi tupsuta ära salvrätiga.

Lihtsuses peitub võti!

Allikas: allure.com

Mida kindlasti suvemeigi puhul vältida?

annestiil.delfi.ee
Soovitusi jagas professionaalne jumestaja Ksenia Ljashenko.

Päikesekaitse vajalikkuse alahindamine põhjamaises kliimas. „Eriti ohtlik periood on varakevad. Näonahale kantavad tooted võiksid sisaldada SPF kaitset. Suvisel ajal võiks erilist tähelepanu pöörata ka dekoltee piirkonnale, et juba suve alguses ei tekiks sellele päevitusrante. Päikesekaitsetoodete valik on lai, alustades apteekides kättesaadavatest kreemidest kuni mineraalsete puudriteni, mis pakuvad füüsilist kaitset nahka imendumata,” märgib Ksenia, lisades, et kindlasti ei tohiks unustada kaitsmast pealael olevat seitlit.

Liiga paks kreemikiht näonahal. „Ka jumestuskreemi koostis mängib soojal perioodil olulist rolli. Kuna nahk eritab sel ajal rohkem rasu ja higi, siis soovitaksin kergema koostisega jumestuskreeme või isegi mineraalset puudrit, mis on ühtlasi ka veekindel.”

Vale jumestuskreemi toon päevitunud nahal. „Igal päevitamist armastaval naisel peaks olema kaks jumestuskreemi: üks talvine ja üks suvine. Vahepealsel ajal saab neid omavahel kokku segada,” soovitab Ksenia.

Silmaümbruseid määriv ripsmetušš. „Ideaalset tušši, mis kõigile meeldiks ja sobiks, kahjuks olemas ei ole,” ütleb Ksenia. „Meil kõigil on erinevad ripsmed ja vajadused, aga pandasilmad ei meeldi kellelegi. Seega võiks suvine ripsmetušš olla kui mitte veekindel, siis vähemalt ilmastikukindel, et ka ujuda saaks ilusana.”

Veekindlate toodete pelgamine. „Üks põhjustest on hirm, et veekindlad jumestustooted vajavad põhjalikumat eemaldamist. Tegelikkuses puhastavad kaasaegsed meigieemaldussalvrätid ja õli baasil vedelikud ka tugeva meigi kiirelt ning põhjalikult. Veekindlad silma- ja huulepliiatsid on tunduvalt vastupidavamad. Saad nautida suve ega pea muretsema meigi pärast!”