Hoolikalt pakitud reisikott

„Reisikoti valimisel pea silmas oma sihtkohta ja pea meeles, et suure tõenäosusega ei ole minek viie tärni hotelli. Seetõttu tasub pakkida just nii vähe kui võimalik ning eelistada seljakotti, kuna ratastega kohvrid pole just kõige mugavam valik festivali telkimisalal. Samuti oleks hea pigem valida veekindlad materjalid, et olla valmis erinevateks ilmastikuoludeks ning kaitsta oma asju,“ jagas Kaup24 kommunikatsioonijuht Raimonda Strazdauskaitė soovitusi.

Riided ja suuremad esemed võiks pakkida väiksemasse seljakotti, väiksemad esemed nagu võtmed ja päikeseprillid aga vöökotti. Nii on neid lihtsam üles leida ning see aitab hoida seljakoti organiseeritu ja kompaktsena. „Vöökotid on selle hooaja moehitiks ja seega suvesündmuste külastajale ühteaegu mugavaks abiliseks kui ka ägeda outfiti täiendajaks,“ tõi Kaup24 kommunikatsioonijuht trende esile.

Kanna mugavaid jalanõusid

„Välisündmused tähendavad palju seismist, kõndimist ja loodetavasti ka tantsimist. Seetõttu tasub veenduda, et kannad mugavaid jalanõusid, mis lasevad mitu päeva kestvat festivali täiel rinnal nautida. Vastavalt ilmale võib kaasa pakkida ka paari kummikuid või sandaale, oleneb ilmaprognoosist ning kui palju ruumi kotis üle on,“ soovitas Strazdauskaitė.

Riietu vastavalt ilmale

Vihm või päike — ole valmis mõlemaks. „Vihmavarju kaasa pakkimine on tark mõte, kuna see pakub kaitset nii vihma kui ka päikese eest. Vihmase ilma prognoosi korral tasub kaasa haarata ka vihmakeep, mis teeb festivali nautimise tunduvamalt mugavamaks ning kuivemaks,“ sõnas Kaup24 kommunikatsioonijuht.

Kuna muusikafestivalid kestavad tavaliselt mitu päeva ja hommikust õhtuni või isegi varahommikuni, peab arvestama erinevate temperatuuridega. Seetõttu tasub seljakotti pakkida riideid, mida saab kihiti kanda. Kui päevasel ajal saab muusikat nautida lühikestes riietes, siis õhtuseks kellaajaks on hea varuda näiteks pika varrukaga pluus, kampsun või pusa ja ka midagi vihmakindlat.

Ära unusta välja puhata

Kui plaan on väisata mitmepäevast festivali ning ööbida telgis, siis tasub korralikult läbi mõelda, mida kaasa pakkida, et ööbimine võimalikult mugavaks teha. „Telgi suurus oleneb mitmekesi on plaanis seal magada, hea valik on alati kahe inimese telk — nii mahub telki kenasti ära täispuhutav madrats ja reisikott ning ei pea ruumipuudust tundma,“ lausus Strazdauskaitė. Samuti ei tasuks maha unustada kõrvatroppe, silmaklappe ja patja, mis kõik aitavad hommikul väljapuhanuma ärgata.

Strazdauskaitė sõnul on festivalialal ringi liigeldes hea kõiki oma hädavajalikke asju kanda kas selja- või õlakotis, kuhu mahub lisaks sularahale, veepudelile, päikesekreemile ja akupangale ka näiteks piknikutekk, kus saab esinejate vahepealsel ajal jalga puhata ning koos sõpradega kehakinnitust nautida.