Poegade jaoks näitavad isad läbi lapsepõlve, kuidas olla hea isa ja suhtepartner ning eelkõige hea mees. Tütarde jaoks on isad inimesed, kes tõstavad nende enesekindlust ja õpetavad, milliste omadustega meest peaksid tütred tulevikus endale otsima.

Kui sul on enamus neist 20 isikuomadusest, siis sa oled õigel teel — oled oma laste jaoks super isa.

1. Usaldusväärsus: lastel on vaja inimest, kelle peale kindel olla. Seda saab saavutada lihtsate tegevustega — olla lubatud kellaajal kohal ja pidada oma sõna. Lastele jääb meelde iga kord, mil sa oma sõna ei pidanud.

2. Ausus: õpetame oma lastele, et valetada ei tohi, aga kõige parem õpetamisviis on eeskuju näitamine.

3. Tagasihoidlikkus: lapsed saavad üpris kiiresti aru, et maailm nende ümber ei ole ideaalne ning et ka nende isa on lihtsalt inimene, mitte superkangelane.

4. Osavõtlikkus: oma last pühendunult kuulates õpetad talle ühe kõige olulisematest eluõppetundidest. Sa annad talle märku, et ta on sinu jaoks oluline ning et sa kuulad teda ja oled temast ja ta mõtetest huvitatud.

5. Kannatlikkus: kõikidel lastel on jonnihood ja kui sinna otsa lisada veel ka teismeliste hormoonide möllamised, siis kokku tuleb piisavalt närviajav kompott. Kui suudad selle kõige sees rahulikuks jääda, on see väga hinnatav omadus ja jääb lastele kindlasti meelde.

6. Mängulisus: lapsed tahavad mängida! Su seljas ratsutada, peitust mängida ja puslesid kokku panna. Sa ei taha ju jääda oma lastele meelde kui mõni tõsine mees, kes ei tahtnud nendega mängida ja kelle vastus igale soovile oli “ei.”

7. Uudishimulikkus: mida rohkem sa oled siiralt huvitatud oma lapse mõtetest, soovidest ja tegevustest, seda avatum ta lõpuks sinuga on.

8. Kaastunne: kõige parem on seda lapsele õpetada ise eeskuju näidates. Hoolides, kui tal on valus ning teda aidates ja lahendusi pakkudes. Niimoodi käitudes hakkad kiiresti märkama, et laps käitub ka teistega hoolivalt.

9. Kohanemisvõime: lapsevanemana on oluline aru saada, millal peab piisavalt karm olema ja millal võib natuke tagasi tõmmata.

10. Optimism: maailmas on piisavalt palju negatiivsust ning lastel on palju parem kasvada üles positiivselt meelestatud keskkonnas. Lisaks on eesti mehed teada-tuntud oma morni oleku pärast, kuid sina võid ju rõõmsameelne olla!

11. Pragmaatilisus: isad on tavaliselt rasketes oludes selge peaga mõtlejad. Laste kasvatamisel peab olema piisavalt realistlik, et aru saada, millal oleks vaja EMOsse tormata ning millal saad olukorraga ise hakkama.

12. Loomingulisus: sa ei pea olema täielik kunstiinimene, pigem aitab loomingulisus kaasa probleemide lahendamisele.

13. Enesekindlus: lastel peavad olema selged piirid, millest nad teavad, et ei tohi üle astuda. Hea isa on enesekindel ning ei lase neid piire lõdvaks.

14. Kohusetunne: kui isa näitab eeskuju kohusetundega ning kindla iseloomuga töö tegemisel, hakkavad lapsed võtma isast eeskuju ning muutuvad tulevikus eesmärgile orienteerituks.

15. Siirus: see on hea näitaja, kui oled seespoolt samasugune nagu väljaspoolt. Kahepalgelisus jätab lastele halva mulje ning nad võivad ka ise muutuda sellisteks.

16. Püsiv: kui oled naisega koos ning ei ole lahutanud, on püsiv suhe hea viis, kuidas lastele seda omadust edasi anda. Kui te aga ei ole enam koos, tasub püsivust edasi anda muudel viisidel, näiteks näidata, kuidas sa mõne eesmärgi poole suundud ja poolel teel alla ei anna.

17. Abistav: lapsed vajavad kasvades pidevalt abi. Ära pööra nende abipalvetele selga, kuid pea ka piiri — liigne abistavus maksab kätte ja lapsed ei omanda midagi uut.

18. Rahulik: lapsed vajavad emotsionaalset stabiilsust ning meesfiguur, kes läheb iga pisemagi asja peale närvi, ei näita just head eeskuju.

19. Hellitav, armastav: mehed on tavaliselt tunnete avaldamises kinnisemad, kuid lapsed vajavad hellust ja armastust ning tahavad ka oma isalt kuulda, et ta neid armastab.

20. Eneseteadlik: lastele on vaja õpetada, et nad oleksid iseendas ja oma valikutes kindlad. Siin saab jälle eeskuju näidata, et mitte kahelda oma tehtud otsustes.

Allikas: YourTango