Mis te arvate, kui palju maailm muutus, kui käibele tuli raha?

Raha on küllus ja selles mõttes on raha alati käibel olnud. Mis vahepeal on muutunud, on meie arusaamad ja uskumused rahast. Piiratud vaatepunktid loovad inimkonnale puuduse taju. Tegelikult oleme ju aegade algusest kaubelnud. Mina kasvatan kartulit, sina porgandit ja siis me vahetame, see on ka raha. Kui vaadata asja laiemalt, siis tegelikult on kõik raha. Puud kingivad meile hapnikku, veega saame olla elus, väljendada tänu, luua midagi siia maailma, mis on ka raha. Krõbisev ja kolisev raha on aga muutunud nii tähtsaks, et ilma selleta me ei oska enam rahaenergiat vastu võtta. See on tohutu piirang.

Ometigi tänapäeval tundub, et just raha teeb meid õnnelikuks.

Niipea kui sa niimoodi arvad, tõstad sa õnnelikkuse tunde endast väljapoole ja kui raha kohe ei tule, annab see justkui õigustuse, miks sa ei saa olla õnnelik. See on üks trikk, millega me iseennast petame. Ma tegin Facebookis ühe laivi, kus ma küsisin lihtsalt ühe küsimuse, mida ma praegugi küsin: millal sa oled õnnelik? Millistel hetkedel?

Võib-olla siis, kui ma saan teha seda, mida ma tahan. Näiteks veeta aega oma lastega nii, et ma ei pea kella vaatama.

Väga hea, sa läksid kohe sellesse energiasse sisse. See energia ongi see, mis hakkab tooma raha. Piisab ainult sellele mõelda − kui ma oleksin väga õnnelik, siis milline minu elu oleks? See tunne on südames. See hakkab kohe andma vibratsiooni, mis toob võimaluse raha ilmumiseks. Võib-olla inimesed hakkavad andma teile mingeid asju, kutsuvad lõunale ja teevad välja. Ütlevad, et sa oled nii äge inimene ja kutsuvad sind tööle, tahavad selle eest raha anda. See on see, mis hakkab tooma. Meil on piirituid võimalusi, millega saab vastu võtta küllust. Kui sa arvad, et raha on ainult sedel või number pangakontol, siis sa oled loonud iseenda elust väga piiratud maailma.

Et siis ennekõike ei tule mõelda selle peale, mis sind rikkaks teeb, vaid mis teeb sind õnnelikuks?

Jah, mis teeb sulle hea tunde? Mis on see, kus sa oled kõige rohkem sina ise? Enamik ei taha endalt küsida seda küsimust, mis neid õnnelikuks teeb. Nad otsustavad välise põhjal, et mis on õige, mida ühiskond õigeks peab ja mida mitte. Mingi vanuseni on kõik lapsed nagu rõõmupallid. Mul näiteks õelaps ärkab hommikul üles ja mängib oma sõpradega totaalses entusiasmis. Kuhu ja miks see rõõm hiljem kaob? See kaob, sest vanemad ja ühiskond elavad nii tõsist elu. Me hakkame lapsi maast madalast piirama. Laps tahab, et talle midagi ostetaks, aga ema ütleb, et ei saa, sest raha ei ole. Ja niimoodi pidevalt. Aga lapsest saadik peaks olema tunne, et kõik on siin ilmas võimalik. Universum toimib: küsi ja sulle antakse põhimõttel. Raha tuleks küsida. Universum, kas ma saaksin palun raha?

Miks inimesed pigem häbenevad raha küsida?

Kui palju on meile õpetatud raha kohta, et raha on paha, rahaga tuleb targalt ümber käia; kui rahaga valesti käituda, siis juhtuvad halvad asjad jne. Siit juba tekib hirm. On õpetatud, et raha pole mänguasi, aga tegelikult on. Mida rohkem sa sellega mängid, seda rohkem rõõmu tuleb ja raha tuleb. Kui sa mängid, oled sa õnnelik.

Nõukaajal pidi rabama tööd, et üldse midagi saaks osta raha eest. Poes tuli seista pikas järjekorras ja vahel selgus alles leti äärde jõudes, mida müüakse ja kas sina oled see õnneseen, kellele jätkub. Sellest on jäänud meile energeetilised piirangud, nagu see olukord kestaks edasi. Praegu on teisiti, kõike on saadaval.

Tuleks hakata küsima endalt, kuidas mulle tegelikult meeldiks raha luua või vastu võtta. Mulle näiteks meeldib raha luua kergusega. Raha jõuab sinuni siis, kui sa hakkad oma igapäevases elus olema õnnelik ja terve. Puu ei pinguta selleks, et kasvada, tal on kõik selleks olemas, päike, muld ja vesi, mis on tema maailmas raha. Kui me paneme rahale definitsioonid külge, et raha tuleb ainult nii, raha tähendab ainult seda ja teist, siis kui palju rõõmu me endale sellega keelame!

Kuidas seda suhtumist muuta?

Näiteks ära mõtle, et raha tuleb ainult raske tööga. Sa võid endale öelda, et minu jaoks tuleb raha kergelt või et see, mis on minu jaoks kerge ja rõõmupakkuv, toob mulle raha sisse. Mõtle läbi, mis on need tegevused. Sellega sa justkui tõestad, et universum töötab nii − küsi ja sulle antakse, nii nagu on kirjas isegi Piiblis ridade vahel.

Ehk näiteks kunstnik, kes on vaene, pole osanud lihtsalt küsida?

Just. Ta pole ka vastu võtnud ennast sellisena, nagu ta on. Et ta on väärtuslik, et see joonistus või maal muudaks maailma. Ma tean seda, sest selline suhtumine on muutnud minu maailma. Inimesed ei julge küsida raha. Mine peegli ette ja küsi, kas ma saan kohe raha, palun. Keegi ei õpeta meile seda. Meile õpetatakse, et raha tuleb raskelt. Kui ma ütlen, et raha tuleb raske tööga, siis mida ma loon sellega? Universum toob siis sulle letti raske töö. Pingutad, võistled teistega, kes kõige rohkem kannatab. Sa saad seda, mida sa ütled endale kahe kõrva vahel. Kui sa ütled endale, et raha tuleb mulle kerguse, rõõmu ja helgusega, kui palud universumilt, et ta näitaks sulle neid tegemisi, mis sulle rõõmu pakuvad, siis tulebki raha kergelt. Mida vibreerid, seda ka ligi meelitad. Ja väljenda rõõmu selle üle, mida oled loonud, siis inimesed tahavad sulle selle eest raha anda. Inimesed tahavad näha, kui rõõmus sa oled. Sind kutsutakse igasugustesse kohtadesse. See hakkab ilmuma sellisel kujul, mida sa ei oska arvatagi. See on kõige maagilisem asi üldse. Sel ei ole valemit, see on vaatepunkt.

Kas seda ei juhtu, et sulle hakatakse liiga palju pakkuma?

Kas sa pead kõik vastu võtma, mida sulle pakutakse? Kui restoranis on kümnekäiguline lõuna, ei pea ju kõike ära sööma. Sa valid sealt midagi. See on see, mismoodi universum tegelikult toimib. Raha tahab sind, mitte sina ei taha raha. Sa oled nii väärtuslik. Mis oleks, kui me oleks kõik valmis olema suursugused, valmis särama iseendana, ilma et oleks vaja midagi karta või peita. Olema nähtav. Isegi siis, kui ma mingid asjad nässu keeran − see oli praegune valik, ma ei poe peitu ja ma ei pea iseennast valeks. Sa pead olema energeetiliselt rahale nähtav, nii et ta tahab sulle ennast anda.

Kui sina oleksid raha, siis millise inimese juurde sulle meeldiks minna? Kas sellise juurde, kes proovib olla perfektne ja kardab kogu aeg, et midagi läheb valesti, kes on hästi tõsine ja teeb asju tähtsaks? Või sellise inimese juurde, kes on spontaanne, rõõmus, vahel ka nutab kui vaja. Kumma juurde sa läheksid?

Ma arvan, et teise juurde.

Just, see on see ligitõmbav energia, mis ilmub siis, kui sa oled lahtine ja teed seda, mis sulle rõõmu pakub, oled haavatav. Paljudele inimestele sa tunduksid napakas, et sa nii õnnelik oled. Käisime hiljuti ühes restoranis ja naersime seal kõva häälega, kõrvallauast aga küsiti „Mis te kraaksute siin?“ See on kui inimesed teevad end tähtsaks. Tähtsusega on vaja pingutada, liiga palju tööd raha loomiseks.
Raha ja rõõm käivad käsikäes. Millist kergust ja rõõmu saad sina oma ellu luua? Võtsin endale hiljuti kutsika. Eelnevalt küsisin endalt, kui palju ta mulle rõõmu toob, ja juba tundsin seda head energiat. Ma tahan lihtsalt inimesi üles kutsuda rohkem lõbutsema ja rohkem raha küsima.

Mõned raha ligimeelitamise nipid:

Me saame endas tunda seda õiget energiat, mis raha kergelt juurde toob. Aga me saame ka väliselt teatud asju teha, mis sellele kaasa aitavad:

  1. Kui sa võtad raha vastu, kas töötasu või kasvõi taara eest saadud raha, pane sellest rahast kümme protsenti kõrvale ja ära seda kuluta. Kui kasutad kogu raha arvete (üür, trennid jne) maksmiseks, vaatab universum, et sulle on arved väga tähtsad ja annab sulle neid juurde. See, mille teed oluliseks, sellele ta raha annab. See 10% kõrvalepandud raha loob selle erinevuse, et ta harjutab sind energeetiliselt endast lugu pidama. Sa paned raha kõrvale enda jaoks, universum näeb, et sa pead endast lugu ja annab sulle rohkem raha.
  2. Kanna seda raha endaga kaasas, mida üks rikas inimene kaasas kannaks. Mina alustasin seitse aastat tagasi 50 euroga. Algul tahtsin seda muudkui ära kasutada, aga sain kiusatusest võitu. Mul on selle raha jaoks rahakotis eraldi sahtel ja kui ma rahakoti lahti teen, siis ma näen alati, et mul on raha, ma ei pea muretsema, et ei ole. Inimesed on küsinud, et kas ma ei karda seda raha ära kaotada. Ei karda, sest raha tahab minu juures olla. Kanna endaga kaasas kas raha või mingit kullatükki. Mul on olnud erinevaid rahamagneteid. Alguses kandsin kaasas dollareid, sest mul oli vaja harjuda, et ma ei puutu seda. Hiljem panin suuremad summad eurodes. See 10% kogu aeg kasvab. Sa hakkad harjuma, et sul on alati raha, kõige jaoks on raha. See muudab sind energeetiliselt.
  3. Tuleks tegeleda oma mõtteviisiga. Mõned inimesed ei julge olla rikkad, sest siis on nad nähtavad. Nad ei taha olla nähtavad, kuna siis nendest räägitakse ja ollakse nende peale kadedad. Mõned kardavad, et nad ei oska rahaga ümber käia, et teevad oma rahaga valesid asju või kulutavad raha liiga kiiresti ära. Et vaene on lihtsam (tuttavam) olla. Veel on mõnedel eelarvamus, et kõik rikkad inimesed on halvad. Et kui saadakse rikkaks, jäädakse sõpradest ilma jne. Arvatakse, et rahal on meie üle võim, tegelikult peaks olema vastupidi. Tuleks muuta oma vaatepunkte, näiteks mõelda: rikkana võin ma anda raha headeks asjadeks. Mul on rohkem raha, kui ma annan. Sina ise lood endale ka selle vaatepunkti, mis sa selle rahaga teha tahad.