Kas suvi ja seks kuuluvad rohkem kokku kui talv ja seks? Kas me oleme suvel seksuaalsemad?

Minu naiselikkuseallikakursusel jagas üks naine, et kui ta on puhkusel või on perioodid, kui ta on elanud välismaal, siis tal ei ole orgasmide kogemisega probleeme. Eestis olles aga tunneb, et miski justkui läheb lukku ja seksuaalenergia ei voola enam nii vabalt. Seega kui me ei ole teinud piisavalt sisemist tööd iseendaga, saavutamaks sügava kontakti oma naiselikkuse allikaga, siis kindlasti sellised välised faktorid nagu aastaaeg võivad seksuaalset energiat, kogemust ja väljendusvabadust mõjutada.

Milles see väljendub?

Suvi on helgem, soojem, pehmem ja see toetab seda, et me tunneme ennast lõdvestunumalt, rõõmsamalt, vabamalt ning see võib toetada seda, et ka meie seksuaalenergia voolab vabamalt. Suvega käib kaasas, tõsi, mitte küll alati Eesti suvega, aga siiski ka siin soojem temperatuur, mis tegelikult võib tunduda sellise väikese faktorina, aga tegelikult see aitab vägagi eriti just naisel lõdvestuda. Tavaliselt mehed ei tunne külma nii kergelt kui naised. Aga kui naisel ei ole soe, siis on oluliselt keerulisem täielikult lõdvestuda ja seega ka sügava orgasmikogemuseni jõuda. Jällegi, kui enda sisemise allikaga on sügav kontakt, siis iga väline faktor mõjutab vähem. Aga toetavad välised faktorid ja keskkond kindlasti saavad olla suureks toeks!

Suvel on riietus kergem ja vabam. Millist rõivastust soovitate naistele meie suves oma naiselikkuse esiletoomiseks? Millised detailid on teie meelest kõige pilkupüüdvamad?

Riietuda võiks alati nii, et kehal on hea olla, et ta tunneks ennast vabalt. Eriti võid siinkohal tähelepanu pöörata just rindade ja tupe heaolule — kas nad saavad hingata ja tunda vabalt? Parem oleks vältida kõikvõimalikke sünteetilisi riideid, mis ei lase nahal hingata, kitsaid ja pigistavaid riideid, nagu näiteks teksapüksid, traadiga või push-up rinnahoidjaid, mis justkui vangistavad meie keha. Võimalusel võiks valida orgaanilised riided. Bambus näiteks on väga mõnus ja pehme kehale ja ka keskkonnale. Maa on väga sügav naiselikkuse sümbol ja austades oma riiete ostudega ka keskkonda, austame ka üldiselt naiselikku energiat. Oluline kindlasti on ka, et see riietus on midagi, milles sina ennast hästi ja endaga kontaktis tunned, mis väljendab ja toetab seda, et sul oleks ka seesmiselt hea olla. See ongi kõige pilkupüüdvam naine, kes tunneb ennast oma riietuses ise hästi.

Kuidas muutub meie naiselikkus aastatega? Mida 40+ või 50+ naine ei või endale enam lubada?

Kuna ma ei ole ise veel selles vanuses, siis ma ei saa siin omast kogemusest rääkida. Kuid kui vaadata tuttavaid sõbrannasid ja kuulda nende lugusid, siis minu arust naine saab aina rohkem minna aastatega sügavuti oma naiselikkuse õidepuhkemisega, oma südame avamisega, oma seksuaalse väljendusega. Naiselik kontakt iseendaga võib just küpsedes tuua sügavama intuitsioonitunnetuse ja sisemise tarkuse.

Milliseid protseduure ja rituaale võiks iga naine suvel endale lubada?

Suvel võiks kindlasti kasutada looduslikke spaasid ehk meie armsa Eesti rabasid. Väga mõnus on rabamudaga ennast kokku määrida, pikutada pehmel rabasamblal. Üks mu lemmikpraktikaid on soojas rabavees hõljumine, kus saad lasta keha vees täiesti vabaks, tunda päikesesoojust ja täielikku vaikust, lõdvestust ja kohalolu.