Vähem on rohkem

Michael soovitab hoida burger lihtsana. Samuti ei soovita ta teha nii suurt burgerit, et ühe ampsuga ei ole võimalik maitsta korraga kõiki koostisosi. Põhjala burgerid on hästi lihtsad — keskmes on liha, sibul ja juust. Michaeli sõnul muutub burger kõiksugu teisi komponente lisades juba võileivaks.

1. Kõige olulisem komponent on liha

Michaeli sõnul on tema jaoks hea burgeri kõige olulisemaks komponendiks just liha. Parima tekstuuri saavutamiseks on vaja segu erinevatest lihatükkidest. Põhjalas kasutatakse segu veise välisfileest, rinnatükist ja ribilihast. Burgeri pihvi segus peaks olema umbes 30% rasva. Samuti lisatakse Põhjalas lihasegusse ka 10% kohapeal valmistatud peekonit, mis annab pihvile siidise ja soolase meki. Kõige parem on liha ise hakklihamasinast läbi lasta, aga kui see ei ole võimalik, siis kasuta vähemalt 30% rasvasisaldusega hakkliha.

2. Õhukesed vs paksud pihvid

Michael kaldub selgelt õhukeste pihvide poole. Õhukesed pihvid küpsevad kiiresti ja pruunistuvad ühtlaselt. Soovite rohkem liha? Pane burgeri vahele kaks õhukest pihvi! Paks pihv on ka hea, aga sellisel juhul tasub jälgida, et see ei oleks nii paks nagu pikkpoiss, või veel hullem, üleküpsenud.

3. Lisandid on maitse asi

Juust — sort on samuti maitse asi. Michael eelistab ise nostalgiast Ameerika-pärast viilutatud juustu, seda, mida individuaalsete viiludena kilepakendis müüakse. Aga hästi sobivad ka Emmentali ja Chaddari juust.

Sibulad — Põhjalas kasutatakse nii röstitud kui marineeritud sibulaid, aga soovi korral võib burgeri vahele ka toorest sibulat panna.

Sai — sobib mis tahes poest ostetud lihtne burgerikukkel. Michael ise rammusat brioche’i tüüpi saia ei soovita, kuna siis jääb burger liialt rasvane.

Marineeritud kurgid — Kolm viilu marineeritud kurki burgeri kohta. McDonalds avastas selle juba ammu ja miskipärast see lihtsalt toimib.

Kastmed — kindlasti tuleks kasutada sinepit, mis käib alati kõige alla ja seejärel teised kastmed, mis iganes hing ihkab, olgu see ketšup või majonees, aga igal juhul peaks seda ülemisele kuklipoolele määrima.

Mida juua?

Burgeri kõrvale soovitab Michael proovida midagi tõeliselt ameerikapärast: jäätisekokteli, mille valmistamiseks tuleb uputada üks pall vanillijäätist kokakoola sisse ja oodata paar minutit kuni jäätis veidi koola sisse sulab. Hea tulemuse saab ka kalja ja tumeda õllega (nt Põhjala Must Kuld), viimase puhul toob jäätis õlle magususe hästi esile.