Maiustamist on läbi aegade peetud ebatervislikuks. Ja eks sellel on osaliselt ka tõepõhi all. Tavalised “suhkrupommid” ei tee sinu kehale ja tervisele tõesti midagi head. Küll aga on võimalik nutikalt planeerides teha enamus teadaolevatest magustoitudest tervislikuks.

Kuidas teha magustoit tervislikuks?

Magustoit on tervislik siis, kui selle söömisele ei järgne veresuhkrutaseme järsku ja kiiret tõusu. Kui kühveldad endale sisse pulgakomme ja suhkruvatti, siis võid olla kindel, et teed oma kehale maksimaalset kahju.

Kui aga sinu laual on magustoit, kus sees nii valgud, süsivesikud kui ka rasvad, siis võid olla kindel, et keha võtab sellest energiat järk-järgult, mis tagab pikalt täis püsiva kõhu ning stabiilse veresuhkrutaseme.

3 tervislikku magustoitu

Retseptides kuvatud kogused on mõeldud kaalu langetada soovivale keskmisele naisele üheks toidukorraks ( ca 375 kcal). Kui oled meesterahvas, korruta kogused 1,5 läbi.

Kreeka jogurti maius röstitud kaerahelvestega

Vaja läheb

  • 150 g Kreeka jogurtit
  • 25 g banaani
  • 6 g vahtrasiirupit
  • 6 g mandleid
  • 5 g maapähklivõid
  • 15 g kaerahelbeid
  • 10 g datleid
  • 30 g mandlipiima


Valmistamine

Purusta pähklivõi, mandlipiim ja datlid koos näpuotsatäie soolaga ühtlaseks massiks.
Sega viilutatud banaan Kreeka jogurti ja 2/3 koguse vahtrasiirupiga ühtlaseks massiks.
Rösti pannil kaerahelbed ja mandlid mõnusalt pruuniks.

Lisa ülejäänud vahtrasiirup.

Lisa kaneeli.

Pane klaasi kihiti Kreeka jogurti ja banaani segu, röstitud kaerahelbed ja mandlid ning kõige peale pähklivõi-datlipasta.

Soovitame seda magustoitu teha korraga mitmekordse koguse.

Mangokook-kohupiimakook

Vaja läheb

  • 19 g datleid
  • 19 g mandleid
  • 50 g Kreeka jogurtit
  • 100 g rasvatut kohupiima
  • 7 g mett
  • 70 g mangopüreed (100%)
  • Želatiini vastavalt pakendi juhistele
  • Maitseks soola

Valmistamine

Parimaks tulemuseks tee seda kooki 4-6 kordsete kogustega.

Leota datleid vees, lisa näpuotsatäis soola ja purusta koos mandlitega köögikombainis.

Suru mass koogivormi põhja.

Katteks sega kokku Kreeka jogurt, kohupiim ja mesi.

Paisuta želatiin ja sulata (vesivannil). Lisa 2/3 želatiini kogusest Kreeka jogurti-kohupiimakreemisegule, sega hoolikalt.

Vala segu koogipõhjale ja aseta külma ca 30 minutiks.

Seejärel püreeri mango (võid kasutada 100% mangopüreed), lisa sellele järelejäänud 1/3 želatiini kogusest ning vala koogile.

Aseta uuesti külma seniks, kuni kook on tardunud.

Ricotta mustikatega

Vaja läheb

  • 190 g ricotta kohupiima
  • 7 g mett
  • 220 g mustikaid
  • 50 g piima

Valmistamine

Sega kausis või kannmikseris kõik koostisosad ja naudi.

Kui sulle meie artikkel meeldis, jaga seda ka oma magusalembeste sõpradega.

Allikas: Fitlap blogi