Mis need vead on, mida iga hinna eest vältima peaks? Isegi kui need vead tunduvad alguses hea mõttena, ei ole need seda tegelikult üldse ja kõik peaksid nende tegemise ära lõpetama.

Panustatakse stiilile, mitte mugavusele

Erinevad stiilid tulevad ja lähevad, kuid mugavus jääb. Kunagi ei tohiks kodu sisustamisel pöörata tähelepanu sellele, mis just sellel hetkel kõige rohkem moes on. See läheb ju kiiresti moest ära. Panusta mugavusele ja klassikalistele mööbliesemetele.

Toas on ainult üks lamp — laelamp

Praegu on küll tehnika palju arenenud, aga siiski, kui sul on suur tuba ja seal on ainult üks lamp laes, jäävad mitmed nurgad toas pimedaks, sest laelamp valgustab ainult ühte kindlat ala. Varu endale tuppa ka väiksemaid lampe, et pimedaid nurki hubasemaks muuta.

Toas on liiga palju asju

Ehkki järjest rohkem püüdlevad inimesed minimalismi poole, on kindlasti igaüks meist näinud kodusid, mis on asjadest üle kuhjatud. Nendes on väga halb olla ja tekib klaustrofoobiline tunne. Tee iga kuu suurpuhastust ja küsi iga üleliigse asja puhul endalt: “kas see asi teeb mind õnnelikuks?” Kui ei, siis viska see heaga minema või anna kellelegi, kellel seda päriselt ka vaja on.

Tuba on dekoreeritud ühe kindla eseme ümber

Osades kodudes on kohe näha, et elutoas on televiisor toa staar ja kõik muu mööbel on teleka järgi paika sätitud. See on päris kole viga. Proovi seda vältida ja pigem teha nii, et ülejäänud mööbel on staar, ja telekas on lihtsalt väikene detail.

Juhtmed vedelevad keset tuba

Paljud inimesed kasutavad pikendusjuhet, et kõik vajalik oleks ühes kohas ühendatud. See tekitab aga olukorra, kus juhtmed vedelevad keset tuba ja neile on kerge peale astuda. Samuti on see väga kole. Kui vähegi võimalik, proovi peita juhtmeid mööbli taha.

Tuba on täis väikeseid vaipu

Eriti juhul, kui kõik need vaibad on eri värvi ja eri mustritega, on see vaatepilt lausa katastroofiline. Kui sa nii väga tahad endale tuppa vaipa, siis miks mitte investeerida ühte suurde. Väikesed vaibad võivad tõesti olla efektsed, kuid siis peab sul sisustuse peale olema ikka väga hea nina.

Allikas: Glitter Guide