“Pole vaja oodata esmaspäeva, uut kuud või uue aasta algust. Miks edasi lükata?! Siis jääbki nii, et alustan millegagi homme,” sõnab Egle. “Ei ole süüdi kolleegid, kes kontorisse maiustusi toovad, või mees, kes eelistab teleka ees istuda. Kõik valikud, mis me teeme, on meie endi omad. Kui suudame ise vastutuse võtta, siis on see juba suur samm edasi.”

Egle sõnul tuleb kõigepealt enda jaoks paika panna, mida sa saavutada tahad, ja seada endale üks eesmärk korraga. Samuti tuleks selgeks mõelda, kui kiiresti ja kuidas seda teha. “Tuleb mõelda realistlikult — ülekaal, mis ilmselgelt ei tulnud üleöö, ei kao ka ühe ööga.”

Üks peamisi põhjuseid, miks kaal ei taha vaatamata ponnistustele langeda, on stress. Naistel väljendub ülepinge ja pidev kurnatus just kõhurasvas, mis on visa kaduma, teab Egle: “Kui oled närviline, toodab keha rohkelt stressihormoone, mis mõjutab seedimist, motivatsiooni ja lõpuks toitumisvalikuid üldse. Stress tõstab veres kortisooli taset, mis omakorda saadab rasva vöökohale talletuma.”