Kui oled pikemalt mõelnud, et võiksid alkoholist kasvõi mõneks ajaks loobuda, siis seda on lihtsam teha siis, kui tuhanded teised eestimaalased seda samuti proovivad. See on ju ainult üks kuu, kus sa lõppkokkuvõttes säästad kõvasti nii oma tervist kui raha.

Mõtle täpselt välja, miks sul on kainet perioodi vaja

Mitte, et kaine olemisel peaks põhjus olema, aga paljud inimesed tunnevad, et nad vajavad head põhjendust mitte joomisele. Mõtle siis enda jaoks välja, kas sa oled tüdinenud pohmakatest, mis sind tihtipeale vaevavad, või on su tervis hakanud näitama halvenemise märke? Kui sul neid sümptomeid veel ei ole, on sul muidugi hästi läinud. Kaine kuu tuleb sellegipoolest igale inimesele ainult kasuks.

Ära väldi sotsiaalseid üritusi

Paljud inimesed jätavad täiesti ära sotsiaalsetel üritustel käimise, sest kardavad, et seal olles nad libastuvad ja võtavad ikka klaasikese, või paar. Kui sa tahad ennast proovile panna ja usud endasse, siis ei tohiks need üritused tegelikult rasked olla. Jää lihtsalt endale kindlaks ja mõtle pidevalt sellele, et tahad ju endale tõestada, et sa saad hakkama. Varsti avastad, et sotsiaalsetel üritustel on tore olla ka nii, et sa ei joo midagi.

Muretse endale uus lemmikjook

Paljudes kohvikutes ja restoranides on võimalus telida endale alkoholivaba kokteil, mis on odavam ja parema maitsega, kui selle kokteili alkoholiga variant. Sa ei pea alati vett lürpima ja selle tõttu end halvasti tundma. Maailmas on veel nii palju häid alkoholivabu jooke, mida sa saad nüüd avastama hakata.

Ära vabanda sellepärast, et sa enam ei joo

Meie ühiskonnas on joomine nii tugevalt sees, et inimesed tunnevad ennast kehvasti, kui pakutud klaasikesest keelduvad. Niimoodi ei tohiks see küll olla. Pigem peaks tundma piinlikkust, kui liiga palju jood. Aga sa ei pea enam vabandama oma valikute ees. Ütle kindlameelselt pakutud joogile ei, ning ära vaevu oma otsust põhjendama. Mõttetud inimesed näevad selles ainult võimalust ilkumiseks, kuid normaalsed inimesed saavad sinu otsusest aru ega päri enam edasi.

Jaga oma kogemust sõpradega ja innusta ka neid

Kui sinu sõprusringkonnas inimesed pigem tarbivad alkoholi, siis muidugi on sellest keeruline loobuda. Kuid kui sina oled otsustanud kaine septembrikuu kasuks, siis mida halba on õigetel sõpradel öelda? Kui keegi neist ei taha koos sinuga seda teekonda läbida, siis ehk peale sinu positiivset kogemust on nad sellesse palju paremini meelestatud.

Allikas: The Guardian