Neli Uus-Meremaa tippkokka on kokku pannud seitse head soovitust inimestele, kes tahaksid õppida paremini süüa tegema või üleüldiselt toidumaailmas paremini orienteeruma. Paljudel inimestel on suur pinge peal, et tahaks õppida paremaid toite kokkama või et oskaks rohkem oma aega planeerida toidu valmistamisel või poes käimisel. See ei ole tegelikult üldse raske. Heaks toiduvalmistajaks kasvab inimene ikkagi ajaga.

Kuid kõrva taha tasub need soovitused panna, võib-olla saad häid ideid juba tänaseks õhtuks, et perele midagi uut ja põnevat valmistada.

Planeeri toidu tegemist ette ja pane detaile tähele

Tihti juhtub inimestel nii, et nad hakkavad mõnda toitu tegema ja siis avastavad, et mõni tähtis koostisosa on poodi ununenud. Ikka juhtub, aga kui liiga tihti tekib selline olukord, ajab see lõpuks masendusse. Tee endale detailne nimekiri ja aja poes olles näpuga järge, siis ei juhtu seda enam.

Õpi selgeks toiduvalmistamise algtõed

Sa ei saa valmistada ühtegi keerulist ja aeganõudvat toitu, enne kui sa ei tea põhitõdesid, näiteks kuidas kuskussi õigesti teha. Sa võid arvata, et sa tead kõike, aga näiteks ühes Ameerika meisterkoka saates oli mees, kes ei olnud kunagi elus riisi keetnud. Mõtle, kas sa ikka oskad põhiasju teha.

Loe retsepti kaks korda

See on vajalik selleks, et midagi ei jääks kahe silma vahele või et sa ei mõistaks mõnda lauset kogemata valesti.

Õpi toitu õigesti ajastama

Kui sul on raskusi sellega, et keedad tihti näiteks makarone üle või jätad liha liiga kauaks ahju, siis tee endale selgeks, kui kaua peab makarone keetma või kui kaua peaks liha ahjus olema. Keskendu lihtsalt toidu tegemisele, ära tee samal ajal midagi muud.

Maitse, maitse, maitse!

Sa ei saa teha head toitu, kui sa valmistamise protsessis seda ei proovi. Hiljem, kui toit on valmis, on tõenäoliselt juba liiga hilja. Tippkokad maitsevad toitu kogu aeg, siis saavad nad kohe aru, kui midagi on valesti, ja siis on neil aega reageerida.

Ole uudishimulik

Sa pead huvi tundma toidu valmistamise vastu. Muidu ei ole sellel erilist mõtet. Tahe on kõige olulisem, siis suudad sa alati peale ebaõnnestumist uuesti proovida.

Tee sama toitu lühikese aja jooksul vähemalt neli korda

Tippkokkade meelest on üks kõige olulisemaid asju see, et sa saavutaksid lõpuks mõne toiduga, mis on sulle südamelähedane, perfektsionismi. Ära karda vigu teha, katseta nii palju kui vaja, et jõuda lõpuks ideaali lähedale.

Allikas: Daily Mail