Ka burgerit on võimalik teha nii, et see ei tee taljele liiga. “Burger valmib kiiresti ja igaüks saab ise otsustada, kui tervislikuks ta selle teha soovib. Näiteks kes soovib veelgi tervislikumat burgerit valmistada, see võib antud retseptist peekoni välja jätta,” avaldas Rikberg, kelle sõnul ei tee mõõduka päevase koormuse juures ka peekoniviilud liiga.

“Kui iga päev suures koguses peekonit süüa, siis ilmselt ühel päeval hakkaks see tunda andma. Oluline on erinevaid toiduaineid tasakaalus hoida. Näiteks selle burgeriretsepti juures on võtmekoostiseks just kanafilee, milles on rasva kõigest umbes 2%. Madala rasvasisaldusega täisväärtuslikud valgud tekitavad pikemaks ajaks täiskõhutunde ning aitavad hoida toidusedeli tervisesõbralikuna,“ lisas Rikberg lõpetuseks.

Kanaburger

Koostisosad:

  • 4 tk Eestimaine broilerifilee
  • 8 peekoniviilu
  • 2 tomatit
  • 0,5 kurki
  • 4 viilu juustu, nt Cheddari juustu
  • 100 g marineeritud kurki
  • 1 dl marineeritud sibulat
  • 1 dl majoneesi
  • näpuotsaga tšillihelbeid
  • maitsestamiseks soola ja pipart
  • praadimiseks õli


Valmistamine

Prae 4 kanafileed, maitsesta ja tõsta kõrvale jahtuma.

Prae ka peekoniviilud. Viiluta tomatid ja pool kurki. Valmista ette ja vajadusel viiluta marineeritud kurk ning pane valmis marineeritud sibul.

Burgeri valmistamiseks poolita jahtunud kanafileed. Tõsta peale majonees ning raputa näpuotsaga tšillihelbeid. Tõsta iga burgeri vahele paar viilu peekonit, tomatirattad, värsket kurki, viil juustu, marineeritud kurki ja sibulat. Kata burger teise fileekukliga ning naudi!