Kui naisel on mitu seksuaalpartnerit ja ta võtab beebipille või kasutab muid rasestumisvastaseid vahendeid peale kondoomi, ei ole suguhaiguse saamine üldse nii harv juhus, nagu arvatakse. Paljud haigused ei avaldu kohe, misõttu ei pruugi inimesed teadagi, et neil see küljes on. Enamasti ei levitata neid haigusi meelega, inimesed ei ole lihtsalt teadlikud.

Kui sa tunned oma intiimpiirkonnas suurenenud voolust, mis võib olla tükiline, või ebameeldivat ärritust koos sügelusega, oleks kindlasti vajalik ennast günekoloogi juures testida. Vahel võib ärritus olla tingitud tupeseenest, mille vastu saab ennast kiiresti ravida ja enamasti ei saa partner endale seent külge, ehkki seksist oleks parem sel ajal hoiduda.

Kui sa oled seksinud kellegagi ilma kondoomita ega tunne, et sul oleks midagi viga, oleks samuti vaja ennast testida. Eriti, kui tegu oli üheöösuhtega. Näiteks klamüüdia puhul ei ilmne tuntavaid märke väga pikka aega. Samuti selle kõige hullema haiguse, HIV puhul. Kõige kindlam oleks uute partneritega muidugi kondoomiga seksiga.

Aga kui sa saad halva uudise, et sul on tõesti suguhaigus küljes, ükskõik milline neist, on kohe vaja sellest oma partnerile rääkida. Kui sul on mitu seksuaalpartnerit, pead sa sellest neile kõigile teada andma.

Jah, seda on raske teha. Kui sellega ei tohi oodata! Leia vaikne kohake, ütle ausalt, et sul on suguhaigus, sest sa käisid günekoloogi juures ja said sellest teada. Kui sul on mitu partnerit, siis vabanda nende kõigi ees ja palu ka neil ennast testima minna. See on raske teema, nad võivad sinu peale vihastada, kuid palju hullem oleks nende eest seda varjata, sest see on illegaalne.

Kui arst on sulle öelnud, kuidas ennast ravida, anna sellest kõigest ka partnerile teada. Kui temalgi on see haigus, saab ta kiiresti peale selle teada saamist ennast ravima hakata.

Allikas: DailyMail