Kuid terve nädalavahetus toas istuda ei ole ka hea mõte. Paljud vanemad on kinni ka oma mugavustsoonis ja annavad lastele kergemini järele, lubades neil pikka aega ekraane vahtida. Kuid miks mitte proovida vahelduseks midagi teistsugust ja minna terve perega mädalavahetusel tundideks õue?

Võimalusi, mida värskes õhus teha, on ju lõputult. Ette võib võtta piknikuga rabas käigu, pikema jalutuskäigu metsas... Aga kuidas teha seda nii, et lapsed terve aeg ei viriseks?

Lase lastel juhtida

Metsa minnes lase neil ees kõndida. Kui nad tahavad minna puude vahelt ja mitte ettenähtud rajal, siis tehkegi nii. Ilmselgelt on vanemad kodus olles juhtpositsioonil. Õues olles võiksite aga lastes tekitada tähtsa tunde, et nendel on võim otsustada, kuhu te terve perega suundute.

Võta kaasa snäkke ja mänguasju

Ilmselt oled nüüdseks aru saanud, et lapsed tüdinevad kiiresti. Et seda vältida, mõtle enne hoolikalt läbi, mida õues olemise jaoks kaasa pakkida, et virisemist ennetada. Lase lastel enda mänguasjad välja valida ja palu, et nad aitaksid sul toidukraami kaasa pakkida.

Varu üllatusi

Kui plaanite õues olla terve päev ja näiteks minna pikale retkele, oleks mõistlik laste jaoks kaasa võtta paar üllatust, sest pisikesed läbimõeldud asjakesed aitavad käimisest väsinud jalgadel uuesti kiiremini liikuma hakata.

Mängige

Lapsed armastavad mängimist. Kindlasti teeks see neid rõõmsaks, kui vanemad vähemalt nädalavahetusel nendega seda koos teeksid. Metsas kõmpides võib mängida sõnamängu, sest lisaks sellele, et see on lõbus, arendab see ka laste sõnavara. Hea on õue kaasa võtta ka pall ja lendav taldrik.

Ole positiivne

Kui lapsed näevad, et vanemad naudivad õues olemist, on ka nende tuju parem. Kuna lapsed on empaatilised, saavad nad ka kiiresti aru, kui vanemad teesklevad. Pange soojalt riidesse ja nautige terve perega üksteise seltskonda!

Allikas: A cup of Jo