Kuid kohe kindlasti ei tohiks seda ära visata! Peaaegu alati on võimalik köögitarbeid päästa. Ja me teeme selle nüüd kohe selgeks, kuidas.

Põhjakõrvetatud roostevaba teras

Kalla potti kuuma vett, lase natuke aega seista. Kalla vesi välja ja kata potipõhi söögisoodaga. Lase natuke aega mõjuda ja siis nühi seda nuustikuga. Sooda teeb imet!

Kõrvetatud emailiga pott või pann

Tee täpselt sama, mis eelpool mainitud roostevabast terasest potiga. Söögisooda on üks vajalikumaid asju sinu majapidamises.

Rikutud vaskpott

Sul läheb vaja ainult sidrunit ja soola. Lõika sidrun viiludeks, viilude peale raputa soola. Hõõru sidruniga rikutud kohti ja vaata, mis saama hakkab.

Kõrvetatud küpsetusplaat

Vahel ikka juhtub, et unustad küpsetusplaadile panna küpsetuspaberi ja kui sa juhtud siis kogemata midagi põhja kõrvetama, on tulemus päris kohutav. Et sellest lahti saada, määri plaat kokku söögisooda ja vesinikperoksiidiga, nende kahe aine kombinatsioon teeb töö sinu eest ära.

Kleepuv pott

Igaüks, kes on kunagi ise karamelli teinud, teab seda jubedat tunnet, kui sa ei suuda potti enam puhtaks teha. Kuid pott suudab ennast ise puhastada, kalla see täis kuuma vett ja suhkrune möks hakkab vaikselt iseenesest lahti tulema.

Allikas: Kitchn