"Suhteliselt naljakas öelda, aga olen oma ala ekspert. Vanad peerud, kes enne mind ettevõtte "pukis" olid, ei jaganud enam ööd ega mütsi. Tegin töökohas 50lehelise Powerpoint esitluse, et kuidas ärimudelit uuendada ja kahe aastaga käivet kuuekordistada.

Juhtkond võttis mind kuulda ja mind isegi tõsteti korralikult ametiredelil. Mina seda ei soovinud, vaid lihtsalt nägin läbi, et see vana jama enam uuel turul ei tööta.

Nähtud-tehtud, poole aastaga oligi käive kolme miljoni pealt tõusnud 12 miljoni peale ning järgmisel aastal oli isegi veel parem kui ma arvasin, firma tegi 26 miljonit eurot käivet.

Alguses sain palka 1800 eurot kätte, peale edutamist 3000 eurot, aga mis te arvate, et ma teen seda tööd tasuta? Ma peaaegu, et elasin tööl - esimene aasta ma põhimõtteliselt kodus ainult magasin ja veetsin terve aja tööl. Selline jama ei tasu pikas plaanis ära.

Ütlesin ka juhtkonnale ühel hetkel: "Olge head, kui te tahte, et ma seda jama edasi teeks, siis pange mind tegevjuhiks ja ma teen teist veel rikkamad inimesed, aga tahan palka juurde ja tunde vähemaks." Sain vastuseks selge "ei", nemad olid minu eelmise plaaniga väga rahul, aga küll nad nüüd ise hakkama saavad.

Nüüd, kaks aastat hiljem on firma käive taas languses, teevad vaevu kaks miljonit käivet. Palju õnne!

Rüga veel kellegi teise jaoks rämedalt tööd, saad ainult peavalu ja stressi juurde. Ei kiideta siin maal kedagi ja kohe, kui tahad midagi saada ja isegi, kui oled nii palju andnud, saadetakse pikalt.

Eks ma viin siis oma oskused ja teadmised välisriiki, kus ka minust reaalselt hoolitakse ja vääriliselt kõrget palka saan. Suhteliselt kehva on olla suure firma üks juhtidest ja elada nagu keskklassi inimene."