Austraalia tippkokk Davide Incardona räägib allikale Daily Mail, et on oma karjääri jooksul märganud, et tavalised kodukokad teevad köögis mitut viga, mis võiksid samahästi ka olemata olla. Et sina neid vigu enda köögis ei teeks, loe nüüd hoolega, mida professionaalsed kokad mitte kunagi ei tee.

Töödeldud toidu ostmine

Alati ei jõua täiesti otsast lõpuni ise süüa teha, kuid kui sa valmistad toitu värskest toorainest ja ise, on palju suurem tõenäosus, et see maitseb hästi. Lisaks on see ka tervislik.

Kuivatatud maitsetaimede kasutamine värskete asemel

Kui sa tahad oma toidus olevaid maitseid tõesti esile tõsta, siis ei tasuks toidu valmistamisel kasutada kuivatatud maitseaineid. Need küll annavad mingisuguse maitse, aga ei ole võrreldavgi sellega, mis maitse saavutaks toit, kui oleks kasutatud värsket kraami.

Makarone keetes ei lisata keevasse vette soola

Paljudel inimestel on kombeks lisada makaronidele soola alles siis, kui need on keedetud ja vesi on potist välja kallatud. Ehkki inimesed ei saa maitsevahest aru, on tippkoka sõnul vahet tunda. Soola peaks lisama vette kohe, kui see hakkab vaikselt keema, ja alles siis tuleks lisada makaronid.

Söök tehakse valmis liiga kiiresti

Tänapäeva kiire elutempo juures on igati mõistetav, et ka süüa tahetakse teha kiiresti. Kuid kui sa tahad süüa tõeliselt maitsvat toitu, peaksid sa õppima nautima toiduvalmistamise aeglast protsessi. Niimoodi on toit hea ja kõik kes seda söövad, saavad esimesest ampsust aru, et tegija on teinud toidu südamega valmis.

Tippkoka arvates peaks igas köögis olema ka sellised toiduained, sest just need tagavad toidule hea maitse: oliiviõli, värsked maitsetaimed, sibul-küüslauk, tomatid ja jahu.

Allikas: Daily Mail