Igal inimesel on asju, mida ta soovib saladuses hoida. Anname näpunäiteid, mida võiks enda teada jätta ja mida teisega jagada.

1. Partneriga

Sageli hoitakse asju kalevi all, et lähedast inimest kaitsta või säästa, kuid mõnikord võib selline teguviis anda suhtele valusa tagasilöögi, hakata seda tõsiselt murendama.

Sõltuvust ei tasu varjata. Näiteks mängusõltuvuse puhul peaks elukaaslane saama oma vara kaitsta, enne kui see on maha mängitud; alkohoolik peaks rääkima, et ta ei tohi juua ning et armastatu ei tooks ahvatlevaid pudeleid koju. Loomulikult saab kaaslane sõltuvusest väljarabelemises sind toetada ja aidata, aga seda ainult juhul, kui ta on probleemist teadlik.

Samuti võiks mainida oma kunagisi vaimse tervise või sõltuvusprobleeme. Elukaaslane vajab seda infot, et sind vajaduse korral aidata või taibata ohumärke, mis võivad teada anda võimalikust probleemi naasmisest.

Loomulikult tasub enne hoolikalt järele mõelda, kas saladuse avaldamine on ikka vajalik. Kui oled kord elus noorena antidepressante võtnud ja hiljem pole selleks enam kunagi vajadust tundnud, siis pole see asi, mida su partner peaks ilmtingimata teadma. Samuti ei tasu südant puistata suhte algusjärgus.

Loe edasi Kodutohtri oktoobrikuu numbrist või portaalist kodus.ee

Kodutohtri oktoobrikuu teemad
* Depressiooni allakäiguspiraalist üles

* Aju toiduga erksaks

* Saladus: kas rääkida või mitte?

* Liigesehaigus võib tulla igas eas

* Eeldiabeet: kui veresuhkur rikub vargsi piiri

* Koduapteek aitab hädast välja

* Hingamisega keha ja vaim vabaks

* Kas tõesti skorbuut?

* Naise tervise verstapostid

* Antioksüdantidest elamiseks jõudu