Loomulikult räägime me ületöötamisest, mis on eesti meeste seas vägagi levinud probleem. Nüüdseks on selgunud, et meestel, kes töötavad nädalas 52 või enam tundi, on lausa poole suurem võimalus jääda varakult kiilaks kui nendel meestel, kes töötavad normaalse tööajaga. Ja miks see nii on, on täiesti loogiline — ületöötamine tekitab stressi, mis omakorda muudab hormoonitaset kehas, sealhulgas peanahas. Ühel hetkel hakkavad juuksed välja kukkuma ega kasvagi enam kunagi tagasi.

Ja kõige rohkem mõjutabki see noori mehi vanuses 20-30 aastat. Kui mees suudab selles vanuses hoiduda ületöötamisest ja tal on korralik juuksepahmakas peas ka näiteks 40ndates, on ka täitsa arvestatav tõenäosus, et talle jäävad juuksed pähe veel mitmeteks aastateks.

Osalt on kiilaks jäämine kinni ka geenides, näiteks nendel meestel, kelle isad on varakult kiilaks jäänud, on palju suurem võimalus, et ka neil juhtub see liiga vara.

Niiet, naised — kui teie mees on selles kriitilises vanuses ja harrastab ületöötamist, siis pange talle südamele, et kui ta ei taha liiga vara kiilaks jääda, oleks mõtekas liigne töötamine lõpetada ja hakata rohkem elu nautima.

Allikas: LadBible