Kindlasti mõtled nüüd, et iga inimene peaks ju nõude asetamisega nõudepesumasinasse ideaalselt hakkama saama, sest see ei ole ju raketiteadus. Pea iga asja jaoks on seal olemas oma koht, mis tuleks lihtsalt ära täita.

Mida siis valesti tehakse? Nimelt on selgunud, et enamik inimesi paneb söögiriistu — kahvleid, nuge, lusikaid — nõudepesumasinasse valetpidi, tera ülespoole suunatud. Ja see on halb kolmel lihtsal põhjusel, mille peale ise muidu otseselt ei tulekski ega mõtleks.

Kõige lihtsam ja loogilisem põhjendus, miks sa peaksid panema söögisriistu nõudpesumasinasse nii, et tera oleks allapoole suunatud, on muidugi ohutus. Näiteks kui sul on väikesed lapsed, kelle tööks on masina tühjendamine, on tõenäosus, et nad kogemata noaga endale kätte torkavad, palju väiksem. Ka sinu enda ohutuse mõttes mõjub see hästi. Alati ei tule meelde, et noad ja kahvlid on teraga ülespoole, mistõttu võid päris kergesti endale haiget teha.

Ka on see moodus väga praktiline, sest siis saad kiiremini nõudepesumasinat tühjendada. Ja seda sellepärast, et sa saad haarata kõik noad ja kahvlid nende pidemest korraga kinni ja sättida need sahtlisse. Seda on aga päris raske teha, kui terad on ülespoole suunatud.

Ja kui sa oled inimene, kes peab hügieenist lugu, siis nüüd on sinu aeg rõõmustada. Kuna inimese käe peal on tohutult baktereid ja enamik meist ei pese enne nõudepesumasina tühjendamist käsi ega isegi mõtle, et seda võiks teha, siis võivad meie käed mustad olla. Ja kui sa võtad mustade kätega kinni söögiriistadest, mille sa varsti endale suhu pistad, ei ole see tegevus hügieeniline. Kuid kui sa korjad kahvlid ja noad masinast välja nii, et need jäävad sulle kätte nii, nagu siis kui sa sööksid midagi, ei satu bakterid selle osa peale, kuhu sa neid ei taha.

Allikas: Daily Mail