“Mul on terve elu olnud väga pikad juuksed, kuid ma tahtsin vaheldust, mistõttu lasin ma endale teha poisipea soengu,” alustab oma lugu Parisa Hashempour.

Ei läinud üldse palju aega mööda, kui ühel perekonna koosviibimisel osutas tema meessoost sugulane näidata näpuga naise peale ja küsis Parisa emalt, miks küll ta tütar nii tegi, vihjates siis tema lühikestele juustele. Jääb selgusetuks, miks sugulane ei küsinud naiselt endalt, kes oli üpris šokeeritud sellisest käitumisest enda suhtes.

Ka Parisa ema ei osanud olukorrale reageerida, mistõttu läks ta kaasa mehe “mänguga”, nagu tema tütart polekski ruumis ja ütles kõhklevalt, et sellise soenguga võetakse Parisat nüüd tõsisemalt.

See kommentaar tema juuste kohta ei jäänud viimaseks. Kontorisse tööle minnes sai Parisa mitmeid pilke, kuni üks meeskolleeg tuli avaldama oma küsimata arvamust. “Minule meeldisid sinu pikad juuksed ikka palju rohekm!” teatas kolleeg tähtsalt, ja kõndis siis minema.

Naiskolleegid seevastu kostitasid Parisat sõnadega nagu “äge”, “sa ju lausa särad”, “see sobib sulle suurepäraselt”.

Parisa mainib, et tema jaoks ei olnud üldse oluline, et teda külvataks üle positiivse tagasisidega, aga ta ei mõista, miks pidid mitmed mehed avaldama negatiivset arvamust tema uue soengu kohta. Mõnelt kolleegilt küsis Parisa otsa, miks oli tema kommentaar vajalik. Vastuseks sai ta iga kord, et “ma lihtsalt eelistan pikkade juustega naisi.”

Parisa mõtles selle peale, et eelista siis, kui sa nii väga soovid, aga miks on vajalik selle mainimine tema juuste kohta?

Mehed, rääkige välja — kas te eelistate pikkade juustega naisi ja arvate, et kõigil naistel peaksid olema pikad juuksed?