Ja seetõttu üritavad paljud naised hävitada nende meeste isiksust, kellega nad koos elavad ja sageli ka teiste, kellega nad lihtsalt läbi käivad.

Kuidas aga selgeks teha, kellega sul üldse tegu on?

Alustame sellest, et teeme kindlaks, kuidas toimib üks nartsissistlik inimene.

Mees või naine, kui neil on selline isiksusehäire, siis toimivad nad üsna sarnaselt. Selle eesmärk on hävitada teine inimene selleks, et ise sellest kasu saada. Suhte alguses oled sa tõeline pärl. Aja möödudes aga muutud sa mitte millekski ja pead olema madalam kui muru. Iga päev kuuled sa enese aadressil teravat kriitikat ja etteheiteid.

Lisaks kõigele üritab nartsissistlik inimene sulle iga hinna eest selgeks teha, et sina ise oled kõiges süüdi. Ja et tal on võimatu sinusuguse inimesega teistmoodi käituda, sest sina ajasid ta viimase piirini. Sa lihtsalt oled juba kord nii rumal ja mõistmatu inimene.

Ja sa peaksid üldse õnne tänama, et temasugune tark ja ilus naine sinusugust üldse vaatas.

Mida rohkem aega aga möödub, seda hullemaks muutub sinu naise iseloom. Temast saab täielik despoot, kes võib reageerida ka vägivaldselt ja seda mitte ainult verbaalses mõttes. Ka mehed kannatavad vägivalla all.

Kuidas sellist naist ära tunda?

  • Ta räägib ainult iseendast ja ei kuula õieti mitte kedagi teist
  • Ta katkestab pidevalt vestlust, et rääkida iseendast
  • Ta ei tunne kaastunnet ega empaatiat
  • Ta tunneb teatud määral isegi rõõmu teiste ebaõnnestusmiste üle
  • Ta ei ole kunagi süüdi

Ta üritab sind kontrolli all hoida, sind teistest inimestest eraldada ja teeb endale liitlasi töökaaslaste, pereliikmete ja sõprade näol, et sulle sõrmega näidata. Sina ja ainult sina oled alati süüdi ja ainult sina teed vigu.

Ta leiab erinevaid vahendeid, et oma ohvrit “kinni siduda”.

  • Ta võib kasutada ära sinu nõrku külgi
  • Ta võib sulle minevikku ette heita
  • Ta võib teha omad reeglid

Manipuleeriva naise esimene eesmärk on panna mees ennast süüdi tundma ja tekitada temas tunne nagu oleks ta täiesti saamatu.

Naine võib kasutada seda ära ka voodis, jäädes alati hoolimata kõigist mehe pingutustest, passiivseks. Mees, kes teeb kõik, et naist õnnelikuks teha, ei saa lõpuks midagi aru. Ta on kadunud, ta ei näe midagi ja ei saa mitte millestki aru.

Samuti võib naine mängida oma tunnetega, olla kord külm ja siis jälle soe. Kui naine su eemale lükkab, pole ju midagi hullu lahti, ega ju? Kui sina aga naise eemale lükkad, siis ei anna ta sulle seda elu lõpuni andeks. Ja maksab sulle selle eest veel kättegi.

Kui sul on selline naine, siis tea, et sul on leping ja sa oled kohustatud:

  • Teda igavesti võrgutama
  • Jääma osavõtmatuks tema tujumuutuste suhtes
  • Andma talle kõik, sest tema ju annab sulle endast parima, see tähendab oma n-ö “armastuse”
  • Pakkuma talle oma tingimusteta ja piirideta armastuse
  • Mitte kunagi olema eemalolev, ka siis mitte, kui ta sind eemale lükkab
  • Mitte kunagi etteheiteid tegema (aga pead ise neid taluma)

Tunnetega mängitakse — sinu tunnete sügavuse küsimus tõstatatakse aga alati päevakorrale, tahad sa seda või mitte.

Ta provotseerib sind, kontrollib su elu ja ühel hetkel tunned sa, et oled nurka lükatud. Kuidas sa aga ka ei reageeri sellises olukorras — ta heidab sulle nagunii kõike ette ja ei tunnista end süüdi.

Kuidas ka ei ole, ta võidab alati. Kui sa oled omadega läbi, süüdistab ta sind ja pakub sul valida mõni “nõrgem ja õrnema iseloomuga naine”.

Kõige õigem soovitus on lahkuda enne, kui ta hakkab ära kasutama omakorda su sõpru ja pereliikmeid ning kõiki sinu vastu ässitama.

Allikas: Kodused lood