• 4 seakeelt või 1 loomakeel
  • 2 l vett
  • 2 porgandit
  • 1 sibul
  • 2 loorberilehte
  • 1,5 – 2 sl jämedat soola
  • 5 tera pipart
  • 5 želatiinilehte
  • 4 sl konservherneid
  • 4 sl konservmaisi

Hõõru keeled soolaga sisse ja lase tund–paar soolduda.

Pane külma veega keema ja riisu vaht. Lisa terved porgandid, sibul ja maitseained. Keeda väiksel kuumusel kuni keeled on pehmed, tõsta jahtuma.

Aseta keeled mõneks minutiks külma vette, siis tuleb nahk paremini maha. Koori jahtunud keeltelt nahk.

Viiluta keeled ja porgandid. Pane porgandirattad, herned ja mais tarretisevormidesse. Aseta peale keeleviilud.

Kurna puljong läbi sõela. Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette. Võta 2-3 klaasi keelepuljongit ja lase see uuesti keema. Kontrolli maitset. Kui puljong tundub liiga soolane, lisa veidi vett.

Tõsta puljong tulelt ja lisa kuivaks pigistatud želatiinilehed ja sega nende lahustumiseni. Vala leem vormidesse laotud keeleviiludele.

Lase jahtuda ning pane üheks ööks külma tarduma.

Sobib pidulaua delikatess suupisteks.