Vähk tegelebki sel aastal peamiselt sellega, et kogub kokku pingutuste vilju, sätib neid õigesti ning investeerib edasi — see kehtib nii materiaalsete kui ka emotsionaalsete väärtuste kohta.

Algava aasta valitseja on rott, kes on lausa meisterlik saagikoguja ning säilitaja, olles seejuures lõpmata võluv oma praktilisuse ja enamasti heatujulise pühendumisega. Tundub, et just temast võtavad Vähid sel aastal eeskuju.

Eriti suurt rõõmu teeb Vähkidele asjaolu, et sel aastal on neil rohkem võimalusi oma kodule keskenduda. Ning ehkki nad armastavad ka rändamist, teeb võimalus oma kodu üha kaunimaks kujundada ning seal ka senisest rohkem aega veeta nad hingepõhjani õnnelikuks.

Loomulikult lisab täiendavat rahulolu seegi aspekt, et Vähi erasuhted on sel aastal igati soojad, südamlikud ja stabiilsed ning tänu tema ametialasele tõusule on tal ka rohkem raha, mida oma armastatud kodu ja lähedaste heaks kasutada.

Armastus

2020. aastat võib Vähi elus nimetada ka armastuse aastaks. See puudutab nii teismelisi Vähke, kes märkmikuservale salamisi südamekesi joonistavad ning end sotsiaalmeedias emojide abil väljendavad, kui ka elunäinuid ja -kogenuid, kelle suhet aastate või lausa aastakümnetega mõõdetakse.

Algav aasta toob enesega kaasa palju häid tundeid ning tekitab Vähkide hinges turvatunde kaaslase ja armastuse vastu. Kevadkuudel on Vähi hing armastust ja romantikat täis ning talle võib tunduda, et enam paremaks minna ei saa. Tegelikult saab küll — sügis tuleb veelgi meeldivam ja armastuseküllasem.

Vähi eraeluline olemus on tihtipeale pisut ambivalentne. Ta väärtustab kõrgelt truudust ja pühendumist, ent vahetevahel on tal enesel pisut raske kaaslasele samaga vastata. Nii suudab vist küll iga Vähk leida minevikust mõne seiga, mille üle ta oma suhteelus ülemäära uhke pole.

Ka sel aastal on oodata mõningaid magusamõrkjaid olukordi: läbi kevade ja suvekuude võib Vähk tunda kiusatust astuda kuuma suhtesse kellegagi, kes tegelikult pole vaba, või siis eirata oma senist suhtekaaslast, et võrgutada kedagi sootuks uut ja ahvatlevat.

Oma sõprussuhetes on Vähid märksa stabiilsemad — sest teise sõbraga välja minek pole kindlasti esimesele sõbrale vastumeelne ega pane Vähki selgitusi jagama.

Just seepärast püüavad paljud Vähid hoida sõpruse ja armastuse lahus. Sel aastal aga võib vähemalt ühe inimese puhul see lahushoidmine ebaõnnestuda — ning seda „ebaõnne” mäletab Vähk kaua kui üht romantilisemat ja seksuaalsemat kogemust oma elus.

Peaks üks sõbrasuhe niimoodi armusuhteks kujunema, lööb see küll Vähi emotsionaalse tasakaalu veidi kõikuma, ent tänu olukorra meeldivusele harjub ta sellega kiiresti ega kujuta mõne aja pärast enam ettegi, et tema elu võiks kuidagi teistsugune olla.

Kõige tõenäolisem aeg, mis sõbrast kujuneb armsam, on oktoober. Ehkki lehed langevad puudelt ning lilled on närtsinud, on Vähk oktoobris veel õnnelikum kui kevadel. Ent minna saab veelgi paremaks — novembri viimane dekaad ja pool detsembrit kulgeb veelgi õnnelikumal laine. Sellal võib Vähi armuühenduses alguse saada ka uus elu.

Karjäär ja raha

Ka selles valdkonnas ootab Vähki aastal 2020 palju õnnestumisi. Alguse saavad nad juba aasta esimestel kuudel, kui Vähi usinus, loomingulisus ning valmisolek panustada rohkem, kui temalt otseselt oodatud on, temast kõrgemal positsioonil olevate inimeste tähelepanu pälvivad.

Võimalik, et selle märkamise otseseks tulemuseks on peatne parem positsioon töökohal, millega kaasneb ka suurem sissetulek. Palgatõus võib tulla ka ilma ametikõrgenduseta, sest Vähi rahamaja on sel aastal küllalt aktiivne.

Kui aga ihaldatud palgatõus enne Vähini pole jõudnud, tasub septembris otsustajatele diskreetselt märku anda, et kõnealuse Vähi töine panus loob ettevõttele või asutusele märksa enam väärtust kui mõnda aega tagasi, kui praegune palgatase määrati.

Paljudel Vähkidel on septembri algusest ette näidata ka õpingud või kestev koolitus, mis said alguse augustis, suurendavad Vähi oskusi, teadmisi ja väärtust tema ametikohal, kuid mis võivad ampsata nähtava osa tema sisetulekust.

Ka need Vähid, kes on loonud oma ettevõtte, on sel aastal igati edukad, eriti juhul, kui pärast mitut vähema õnnestumise määraga katset on leitud oma nišš, kus end nii hästi tuntakse, et töö silmad särama paneb.

Rahapuudus pole sel aastal Vähkide jaoks mureteema, ehkki tema kulutused on läbi aasta varasemate aastatega võrreldes mõnevõrra suuremad. Oma osa nõuavad nii kodu mugavamaks muutmine, iseendale uute rõivaste ja staatusesümbolite soetamine kui ka juba mainitud enesetäiendamine.

Tervis

Aastale tervikuna tagasi vaadates kinnitab Vähk suure tõenäosusega, et tema tervis on läbi aasta olnud väga heas seisus.

Seda isegi vaatamata sellele, et päris aasta algul võib teda kimbutada mõni tervisealane ebamugavus, mis eelmisest aastast kaasa tuli.

Ehkki Vähk on rahvameditsiini võtetega sageli hästi kursis, võiks need jätta pigem tervise tugevdamiseks ja haiguste vältimiseks aegadesse, mil ravi ei vajata.

Kui aga miski valutab, sügeleb või muul viisil vaevab, tuleks usaldada teaduspõhist meditsiini ning mure kiiremas korras lahendada. Selle aasta astroloogilised energiad soosivad seda igati.

Paljud Vähid mõistavad sel aastal oma organismi heaolutunde seost nii suhete kui ka ametialaste saavutustega ning investeerivad meeleldi kvaliteetesesse toitu ja ehk ka mõne sellise spordiala harrastamisse, mida seostakse kõrgema prestiižiga. Üks selliseid on näiteks golf, kuid ootamatult võib Vähk või keegi tema lähedastest avastada, et roheluses jalutamine või õuemurul lendava taldriku püüdmine-loopimine on tervisele samajagu kasulikud.

Terviseteema tõusetub tugevalt suve teises pooles ja sügisel, kui Vähk ühe oma lähedase tervise pärast muretsedes ka enese oma rohkem tähelepanu hakkab pöörama.