Kogu käesoleva aasta on Taivo tegelenud töö kõrvalt kodu taastamisega ning tänu sellele sai maja novembris ka viimase lihvi. "Eks ma siin jõuludel istun maha ja mõtlen, et mis see aasta nüüd oli," rääkis mees paar päeva enne jõulupühi Delfile.

"Ma tegelikult ei ole saanud puhata alates sellest hetkest, kui maja põlema läks – iga vaba hetke olen pannud siia hoonesse."

Möödunud aasta oktoobris põles Viljandimaal maha kahekordne maja, mida abikaasad Taivo ja Angela olid viimased kuus aastat perele ehitanud. "Kui ma järgmisel hommikul maja varemeid vaatasin, oli ikkagi selline mõte, et ma ei hakka seda kodu enam kunagi üles ehitama," kirjeldab Taivo tundeid vahetult pärast põlengut. "Ma ei oleks lihtsalt suutnud."

Selleks ajaks oli aga põlenud maja hoov autosid täis. Üle 30 tuttava ja sõbra oli tulnud perele appi rususid koristama. Varemed lammutati maha ning Taivo alustas ehitamisega jälle nullist. "See toetus ja positiivsus, mida meie pere terve selle protsessi jooksul sai, see panigi liigutama," sõnas Taivo.

Foto värskelt valminud majast:

Kuigi Taivo sõnul mõeldakse peres tulekahju peale järjest vähem, on väike hirm ikka alles. "Igasugune suitsulõhn, või kui keegi lõket teeb kuskil, eks ta lastele häiriv on," ütles Taivo.

"Kõige väiksemale tüdrukule on see võib-olla kõige raskemini mõjunud – ta vahel öösiti ikka sonib, vaatab sulle otsa, midagi aru ei saa. Teisedki lapsed ärkavad mõnikord üles karjudes ja nuttes."

Ka maja ehitades pidas pereisa õnnetust meeles. Maja teise korruse planeeris Taivo ringi nii, et lapsed saaksid kiirelt põgeneda. "Nende toad on trepile kõige lähemal," ütles ta. "Ma ei taha midagi ära sõnuda, aga kui seal midagi juhtub, siis tagasin lastele võimalikult kiire väljapääsu."

TV3 heategevussaade "Inglite aeg" kogus 2018. aastal pere toetuseks 60 000 eurot. Taivo on tänulik kõigile inimestele, kes uue maja valmimist toetasid, ning sõnas, et raha ei läinud tuulde. "Minu prioriteet number üks on kogu aeg olnud ikkagi see, et lapsed ja naine saaks koju tagasi, vesi oleks soe ja lastel oleks hea koht, kus kasvada," ütles ta. "Ja see on nüüd täidetud."

"Eks see maja jääb ju lastele terveks eluks. Isegi, kui nad pesast ju kunagi välja lendavad, on ikka koht, kuhu jõulude ajal tulla."

Heategevussaade “Inglite aeg” annetustelefonid on tänavu aktiivsed kuni 26. detsembrini - 900 7011 - 5 eurot, 900 7012 – 10 eurot, 9007013 – 25 eurot. Vaata peresid, keda saad tänavu toetada!