Maailm on muutunud ja minu arust peaks sellega koos muutuma ka see, mida me oma lastele koolides õpetame. Siis ehk ei peaks meie lapsed pärast suure raha eest Epp Kärsini käe all seksimist õppima ja Ingvar Villido juures emotsioone korrastamas käima. Need teadmised õpetataks neile juba varakult selgeks ja paljud hilisemad probleemid jääksid ära.

Kuigi ma ei ole Ingvar Villido juures käinud, siis Epp Kärsini juures olen küll. Paratamatult, kui oled juba üle 10 aasta ühe mehega koos olnud, kes on ühtlasi olnud ka üks mu väheseid partnereid, siis oskustest jääb puudu ja suhe muutub rutiinseks. Siis on hea, kui tuleb Epu-sugune naine ja pöörab kogu su maailma pea peale. Kooliajal õpetati ju vaid üks tund anatoomiat, mis keskendus näiteks tüdrukute puhul sünnitamisele ja menstruatsioonile, aga kindlasti kohe mitte orgasmile ja sellele, milline seks naise jaoks hea on.

Sama lugu on paraku ka igasuguste vaimse tervise teemadega. Jah, Villido võib ju üht teemat õpetada, aga kui kooliaastate jooksul käiks õppekavast läbi mitu erinevat "tarka meest/naist", kes oma teadmisi jagaks, siis saaksid õpilased ju mitmekülgsed teadmisest erinevatest valdkondadest, millest enda jaoks sobivad välja valida ja neid rakendada. Ma isegi kuulak huviga!

Aga jah, mina tooks küll tundidesse rohkem päris inimesi ja vähem raamatuteadmisi, kohustusliku kirjanduse hulka kasvõi Osho ja Paolo Coelho raamatuid, mitte ainult seda vana jama, mida keegi lugeda ei viitsi ja kokkuvõtetega siis kuidagi lugemiskontrolli ära loodavad teha.

Vabameelsemat suhtumist!

Lugejakiri saadeti vastuseks täna Eesti Päevalehes ilmunud artiklile: Uhhuu-tšakraõpetus pääses euroraha abiga koolidesse lapsi mõjutama