Need asjad sinu kodus on kõige mustemad ja et kindlustada terve olemine, tasuks neid iga päev korralikult puhastada ja paluda seda teha ka teistel pereliikmetel, sest keegi ei taha ju haigeks jääda.

1. Nutiseadmed: telefon, arvuti, iPad — enamasti just neid seadmeid katsutakse kodus kõige rohkem, seetõttu peaks neid ka tihti puhastama.

2. Käterätikud: püüa jälgida, et kui sul on köögis kaks käterätikut, siis üks on kindlalt ainult käte kuivatamiseks ja teine nõude jaoks. Samuti peaks neid nüüd tihedamini vahetama, kui muidu.

3. Ukselingid: kuna neid peab paratamatult iga päev katsuma ja õuest tuppa tulles ei ole kellegi käed puhtad, siis nende puhastamisele peaks pöörama eriti suurt tähelepanu.

4. Pesukäsn: ka see on kahjuks korralik bakterite peidukoht ja kindlasti ei tohiks nõusid pesta mitu kuud järjest sama käsnaga.

5. Madrats: enamik inimesi ei mõtlegi, et ka seda peaks aeg-ajalt puhastama või välja vahetama. Madrats on suurepärane tolmulestade pesitsuspaik ja madratsisse koguneb tohutus koguses mustuses, mis siis, et seda pole enamasti võimalik silmaga näha.

6. Laste mänguasjad: need vedelevad enamasti põrandal ja tihti on lastel komme oma näppe suvalisel ajal suhu toppida. Kuna lapsed on haigustele ka eriti vastuvõtlikud, oleks mõistlik nüüdsest rohkem tähelepanu pöörata nende mänguasjade puhastamisele.

Allikas: DailyMail