Mil määral on praegust kriisi tunda ilumaailmas?

Ilmselt ei ole valdkonda, mida praegune keeruline olukord maailmas ei puudutaks ning ka ilumaailm ei ole siinkohal erandiks. Kõige suurem muutus on muidugi inimeste liikumisega seotud, näiteks tänasest hakkas kehtima ju ka kaubanduskeskuste poodide lahtioleku piirang, mis sulgeb nädalateks ilupoed. Samas on jällegi rohkem tööd veebipoodidel, mis ilmselt kriisi ajal veelgi populaarsemaks muutuvad.

Mida võib kriis naiste (ja iluhuviliste meeste) jaoks veel tulevikus ette tuua?

Kriis on andnud kindlasti väga olulise õppetunni isikliku hügieeni osas ning usun, et ka edaspidi jäävad inimesed ehk hoolikamalt suhtuma nii puhtusesse kui tervisesse üldisemalt.

Usun, et ilutoodete tarbimine muutub teadlikumaks. Näiteks veebipoodides ostlemise üks eeliseid on ka see, et toodetel on üldjuhul piltidele liksaks ka väga põhjalikud kirjeldused ja kasutusviisid välja toodud.

Kas uued parfüümid ja kosmeetikatooted tulevad ka vaatamata pandeemiale õigeaegselt turule? Kuidas neid tervist hoides soetada?

Nagu ütleb üks kuulus tsitaat, siis „ilu päästab maailma“ ja nii see tõepoolest on, kui vaatame iluvaldkonda laiemalt pidades silmas just eriti hügieeni- ja tervisetooted. Seepärast hoolitseme kindlasti selle eest, et kõik ilu-uudised jõuaksid ka tekkinud ootamatus olukorras õigeaegselt turule. Väikeseid hilinemisi võib lansseeringutes ette tulla, kuid kõiki ilutooteid saab endiselt soetada turvaliselt näiteks Kaubamaja ja I.L.U. e-poodidest. Samuti leiab laia valiku ilutooteid MyLook´ist ja teistest veebipõhistest ilupoodidest, kus on samuti kõik tootekategooriad ja tuntumad brändid esindatud. Tasub kindlasti silma peal hoida ka veebipoodide kevadistel allahindlustel.

Kas on olemas ka ilutooteid, mida võiks just praegu kasutada?

Kindlasti võiks kodus olemas olla korralik kätepesu seep. Soovitaks siinkohal valida toode, mis liigselt nahka ei kuivata ja millel on antibakteriaalne toime.

Räägitakse, et kriisiajal huulepulkade müüginumbrid kasvavad, sest see on n-ö pisike luksus, mida ikka endale lubada saab. Kui palju see paika peab?

Nii see on tõepoolest alati olnud. Näiteks ilutööstuse pioneerid Elizabeth Arden ja Helena Rubinstein olevat mõlemad loonud maailmasõdade päevil just naiste tuju tõstmiseks punased huulepulgad, mille eest nad mõlemad president Rooseveltilt ka kiita said.

Tänapäeva arenenud ilutööstus pakub koduseks hoolituseks mitmeid võimalusi alates näomaskidest kuni juuksehooldustoodete ja maniküürini välja. Ja hea parfüüm tõstab kindlasti tuju, tuleb lihtsalt enda jaoks see õige välja valida. Näiteks lavendel, sandlipuu ja salvei on rahustava toimega, roos, tsitruselised ja patšuli aga ergutava ja meeli stimuleeriva toimega.

Usun, et praegu on just see aeg, mil paljud inimesed kodus olles leiavad rohkem aega iseendale ja avastavad uusi tooteid veebipoodide avarustes ringi vaadates. Ja muide, ka kodus töötades ning kolleegidega konverentskõnes olles tasub hoolitsetud välja näha, nii et huulepulk ja ripsmetušš kuluvad ka kodus töötades ära.


Millega sina naistel end praegu hellitada soovitad?

Soovitan kasutada kodusolemise aega targasti — tegeleda veebipõhiste treeningutega, õppida midagi uut ja põnevat ning võtta ette pikemad iluprotseduurid. Kellel on jumestuse vastu suurem huvi, siis näiteks Max Factori jumestuskunstnik Katrin Sangla teeb igal nädalal oma Instagrami lehel live ülekandeid, kus õpetab meiginippe ja räägib, kuidas meigitooteid õigesti kasutada.

Ka Instagrami leht @sirowabeautyestonia avas ühe lisakonto @parfuumikool, kus saab näiteks lõhnaajaloo alaseid teadmisi täiendada, et olukorra normaliseerudes olla veelgi konkurentsivõimelisem oma ilualasel tööl või lihtsalt õppida ilumaailma paremini tundma.

Kodusest iluhooldusest rääkides soovitaksin ette võtta pikemad ja põhjalikumad iluprotseduurid või miks mitte pakkuda nahale igapäevaselt hooldavaid maske, et talvest väsinud nahka kevadeks turgutada. Minu lemmikuks on näiteks Sensai Cellular Performance sarja Extra Intensive sügavniisutav mask ja sama sarja silmaümbruspadjakesed.

Kindlasti võiks kodus ola ka väga hea kätekreem, sest pidevast kätepesust kuivaks ja karedaks muutunud käed vajavad erihoolt. Veebipoodidest leiab nii soodsamas hinnaklassis tõhusaid kätekreeme kui ka luksuslikumat hoolitusust või isegi professionaalseid hooldavaid maniküüritooteid.