Mõelge terve perega koos välja uus mäng: kui te nagunii peate kõik koos kodus olema, siis selle asemel, et pidevalt paanitseda ja lapsi hirmutada, võiks terve perega võtta olukorda mõistlikult ning lastesse positiivsust süstida. Lapsed ei mõista praegust situatsiooni nii nagu täiskasvanud ja tore oleks ju mõelda, et kunagi hiljem hetkelist olukorda meenutades tuleks lastele silme ette mälupildid toredatest ühistegevustest oma vanematega.

Tehke teiste pereliikmetega videkõne: paras aeg õpetada vanaemad-vanaisad Skype kasutama! Või Facebooki messengeri. Kui teie peresuhted ei ole just kõige paremad, siis nüüd tasuks sellega tegelema hakata. Pereliikmetega suhtlemine ei pea jääma nende mitte nägemise pärast katki, tuleb lihtsalt loominguline olla.

Kaasa lapsed kokkamisse ja koristamisesse: terve perega kodus olles tuleb kõigile selgeks teha, et igaühel on kodus oma panus. Miks mitte teha nädalavahetusel mänguline suurpuhastus? Tasuks võivad lapsed näiteks filmi välja valida, mida te õhtul perega koos vaatate.

Unistage suurelt: uuri lastelt, millest nemad hetkel kõige rohkem puudust tunnevad. Tehke terve perega poster või tahvlike, millele kirjutate üles, mida te soovite teha siis, kui piirangud on läbi. Lastel võib olla raske kohaneda olukorraga, kui nad peavad ainult kodus olema, ka nende soove ja unistusi tasub kuulata.

Allikas: cupcakes and cashmere