Kui kontoris on keskmisest jahedam temperatuur, siis meeste töövõimekust see ei mõjuta, kuid naised teevad veidi kehvemini tööd. Kui temperatuur peaks niigi jahedast langema veel kasvõi 1-2 kraadi, langeb kohe ka naiste produktiivsus.

Ajakirjas PLOS One avaldati uurimus, mis viidi läbi 543 inimese seas. Uuritavatele anti samasugused ülesanded, mis hõlmasid matemaatikat, suuliseid teste jne. Ruumis olev temperatuur varieerus 16st kraadist 32ni. Tulemused olid üllatavad: naised töötasid kõige paremini kõrgematel temperatuuridel, meeste tulemused olid parimad aga veidi jahedamates oludes.

Samuti selgus, et meeste jaoks oleks ideaalne temperatuur, milles töötada, 22 kraadi, naiste jaoks aga 25 kraadi.

Miks see küll nii on? Naiste keha toodab hormooni, mis paneb naise kehasid külmaga kiiremini reageerima kui meeste omi. Naise keha hakkab temperatuuri langedes kohe soojust säilitama, esimesena muutuvad külmaks sõrmed ja varbad, mistõttu tekib kiiresti külmatunne.

Uuringu koostajad avaldasid, et ideaalne lahendus oleks selline, et töökohtades, kus töötavad nii naised kui mehed, võiks temperatuur olla keskmisest kõrgem, et keegi ei peaks külmetama, sest kokkuvõttes on naiste ja meeste produktiivsus grupina halvem ruumis, kus on külm.

Ehkki praegu on suur osa inimestest kodukontoris, on siiski hea see teadmine kõrva taha panna. Kes see meist ikka tahaks talvel oma laua taga väriseda?

Allikas: Bright Side