Maitsemeeli paitav kokteil aitab lõõgastuda pingelisest tööpäevast või karantiinis istumisest. Samuti annab kokteilide segamine ja retseptide otsimine võimaluse proovida uusi maitseid ning tuua igapäevasesse menüüsse vaheldust. Kuid ära kasuta kokteilis alkoholi, vaid tee oma jook tervislikematest komponentidest, nii püsid tervem ja tugevam.

Miks just alkoholivaba jook?

Alkoholivaba kokteil kustutab paremini janu, paitab maitsemeeli ja on kindlasti tervislikum. Mõnusa joogi saab kokku segada oma lemmikmaitsetest või sellest, mis külmkapis parasjagu leidub. Kasuta mineraalvett, külmutatud marju, viilutatud puuvilju, lisa väike sorts siirupit jms. Kokteilimeistrite sõnul on joogi maitse siis kõige parem, kui paned sinna nii magusat kui haput. Tervislikkuse huvides võid aga magusa välja jätta või lisada seda minimaalselt. Kui aga kasutad mõnda magustajat, võid võtta kokteili ka lihtsalt magustoidu asemel.

Kui loobud alkoholi joomisest, siis teed suure teene oma tervisele — maks lõõgastub, aju lõdvestub ning tarbimata jäävad mõttetud kalorid. Alokolist loobumisel on ka palju teisi plusse.

Maitsvaid kokteile saab kodumaise mineraalveega. Näiteks:

Kokteil Apelsini Värska (kahele)

  • 1 apelsin
  • 200 ml apelsinimahla
  • 100 ml greibimahla
  • 200 ml Värska Originaali


Viiluta apelsin ning pane kahte klaasi. Kalla juurde mahlad ja Värska Originaal.

Kui sul leidub (külmutatud) maasikaid, siis sega kokku ahvatlev Virgin Daiquiri.

  • 1 dl laimimahla
  • 3 dl värskeid või külmutatud maasikaid
  • 2 tl suhkrut
  • purustatud jääd


Pane purustatud jää blenderisse, lisa laimimahl, maasikad ja suhkur. Blenderda kuni mass on täiesti ühtlane. Kui segu on liiga paks, lisa veidi vett. Kui jook on valmis, vala see klaasi ja kaunista võimalusel värske maasikaga.

Õpi selgeks ka maitsva kohvikokteili retsept ajakirjast Sport.